Fredagskakan - Malin Sahlberg - Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

Fredagskakan

Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

back-button
Fredagskakan

Fredagskakan

Picture of the author

Vaniljhjärtan

Recept på goda vaniljhjärtan att baka till alla hjärtansdag.

    Hur

    1.

    Hacka ihop smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedare och tillsätt sedan äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in och låt vila i kylskåp i minst 20 minuter.

    2.

    Blanda ihop ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull. Sjud under konstant vispning på svag värme tills att krämen tjocknar. Ta av den från spisvärmen och låt den kallna. Rör därefter i vaniljsockret.

    3.

    Kavla ut drygt hälften av mördegen till en platta (knappt 3 mm tjock). Smöra formarna ordentligt och klä dem sedan med den utkavlade mördegen. Lägg en klick vaniljkräm i varje och kvala ut resten av mördegen och täck varje hjärta med det. Se till att klämma åt degdelarna mot varandra ordentligt.

    4.

    Grädda hjärtanen på ugnsgallret i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter. Stjälp ur dem ur formar direkt efter att de kommit från ugnen. (ja, det är varmt men måste göras rätt så snabbt.) Låt svalna. Pudra över florsocker precis innan servering.

    Ingredienser

    125 g smör

    3 dl vetemjöl

    1 dl strösocker

    1 tsk bakpulver

    2 st äggulor

    1 st ägg

    1 msk socker

    0,75 msk potatismjöl

    2 dl mjölk

    1 msk vaniljsocker