by Malin Sahlberg

Zombiebollar

Hej!
Nu är jag påväg upp till Stockholm för konferens. Uppstigning tidigare än tidigast och första tåget för dagen är det som gäller då men ändå kommer man upp så det är på sekunden för att hinna i tid till starten. Det är späckat program så det blir inte mycket tid att njuta av huvudstaden som jag verkligen älskar att vara i. När jag var färdig på högskolan sökte jag faktiskt några jobb där men av olika anledningar blev det inte att jag flyttade upp.

Nu börjar Halloween närma sig, det firas ju den 31 oktober och ska inte blandas ihop med allhelgonahelgen. Det är ju alltid kul med anledningar att fira och just Halloween är väldigt roligt speciellt när det kommer till själva temabakningen tycker jag. Så nu kommer det dyka upp några recept framöver med halloweenanknytning. Jag har valt att hålla det lite enklare både till bakningen och dekorationerna. Vill man så går det att ta det rätt lång med bakverk föreställandes blodiga fingrar, hjärnor och s¨å men jag körde på den lite barnvänligare varianten och höll mig till spöken, zombies och bara själva pumpafärgen, orange.

Första receptet i Halloweentemat blir zombiebollar. Bilderna har duktiga Jessie tagit.

Ingredienser
40 g nougat
2 dl kaksmulor *
​20 g choklad
150 g vit choklad

*rester från ex. sockerkaka el. muffins

Måtten är ca, testa lite med mängden kaksmulor för att enkelt kunna rulla bollar av smeten.

Ca 15 st bollar

Gör så här:
Smält nougaten och chokladen försiktigt i mikron, blanda ihop det med kaksmulorna. Rulla jämnstora bollar av smeten och ställ dem kallt i ca 20-30 minuter. Smält den vita chokladen och doppa nougatbollarna i den. Låt dem rinna av och doppa eventuellt en gång till för att få ett täckande lager. Ringla sedan vitchoklad över bollarna för ett bandageliknande utseende på dem. Markera två ögon på varje boll med lite smält mörk- eller mjölkchoklad.

​Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Yasminegill
Yasminegill,
Christine
,
Åh, va fina! Kommer recept på spökena?
Fredagskakan
Fredagskakan,
Yes det kommer recept på spökena också! Så fort jag är hemma från Sthlm ska jag fixa det. Senast fredag är det här:-)
nouw.com/fredagskakan