by Malin Sahlberg

Wienernougat

Hej!
Så var dagen för den årliga julfrukosten med finaste tjejgänget äntligen här. En av julens höjdpunkter helt klart, när vi verkligen hinner umgås och prata ikapp oss om allt som hänt sedan sist vi sågs. Finns inget bättre sätt att fylla på med energi än några timmar med detta gänget.

Jag har grejat och förberett lite smått under hela veckan som gått, bakat och pyntat för att det ska bli ordentligt med julkänsla här hemma. Bland annat gjorde jag Wienernougtat igår. Vilket kan vara julens enklaste godis att göra själv tror jag. Kan inte tänka mig att det går att misslyckas med detta och dessutom går det fort att göra dessutom, alltid ett extra plus för det.

Återkommer i veckan med både fler julrecept och ett inlägg om själva julfrukosten och recept det som jag bjöd på.

Ha en fin kväll, nu ska jag ladda inför handbolls-VM, damerna spelar åttondelsfinal mot Slovenien nu ikväll.
Kram


Ingredienser
250 g nougat
150 g mörk choklad
100 g flagad mandel

---------

Gör så här:
Bryt chokladen mindre bitar och smält den i vattenbad tillsammans med nougaten. Rör lite då och då och blanda väl när allt är smält. Rör då ner den flagad mandeln.

Häll upp krämen i en bakplåtspappersklädd form (ca 20x20 cm) och ställ i kylskåpet i minst tre timmar så att det stelnar. Ta ut den från kylen och lossa bakplåtspapperet och skör sedan upp wienernougaten i små bitar. Förvara kallt innan servering. Klart!

---

-----

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

lborgstrom
lborgstrom,
Åh vilken mysig tradition!

Läs gärna om min resa från att sadla om från hoppning till dressyr, att försöka nå toppen och drömmen om att rida GP-klasser!
nouw.com/lborgstrom
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Lycka till med dressyrdrömmen:-)
nouw.com/fredagskakan