by Malin Sahlberg

Vit chokladpannacott

Hej på er!
Long time no see, jag ber om ursäkt för det. Det här med att fylla 30 år tog visst upp de senaste dagarna helt för mig. Har haft en härlig födelsedagshelg med bland annat blombud, överrasknings-aw med släkten, familjefirande hemma och skönsång av bästa grannarna som dessutom är av finaste sortens vänner. Tack till alla som på ett eller annat sätt uppmärksammade min födelsedag- stor kram till er!

Jag bjöd familjen på tårta igår, som var själva födelsedagen. Den innehöll bland annat vit chokladpannacotta. Jag gjorde lite mer än vad som behövdes till tårtan och hällde upp det i portionsskålar. Har testat denna pannacotta precis och kan bara säga att det var solklart den lenaste och krämigaste pannacottan jag någonsin smakat. Ni måste testa, den är så fantastiskt god:-)

Ingredienser
5 dl grädde
50 g strösocker
0,5 st vaniljstång
3 st gelatinblad
200 g vit choklad

Bär och choklad till dekoration

Ca 10-12 portioner

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden, socker och vaniljstång. Dra av det från värmen och låt det stå och dra i ca 10 minuter. Koka upp gräddblandningen igen. Kram vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem tillsammans med chokladen i den varma grädden. Rör den helt slät och fiska upp vaniljstången. Häll upp pannacottan i portionsskålar och ställ dem kallt så pannacottan stelnar i minst 3 timmar. Dekorera dem med bär och choklad innan servering.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

josefinejohansson
josefinejohansson,
Åh vad gott, måste provas!
nouw.com/josefinejohansson
Fredagskakan
Fredagskakan,
Ja testa, den är fantastiskt god:-)
Ha en fin kväll!
nouw.com/fredagskakan
MrsHenriksson
MrsHenriksson,
Ohhh ser super mumsigt ut 😜
nouw.com/mrshenriksson
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack, ja den är så god:-)
nouw.com/fredagskakan
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla:-)
nouw.com/fredagskakan