by Malin Sahlberg

Vit chokladcheesecake

Hej hopp!!
Så då var sista arbetsdagen för året avklarad och två dagars semester plus helg väntar. Tror dock inte det kommer bli så mycket ledigt som det låter för imorgon får lillebror och svägerska sitt hus så efter lunch imorgon drar flyttcirkusen igång. De sitter här hemma hos mig nu och vi planerar flytt, renovering och uppackning för att få det att flyta så bra som möjligt imorgon.

Så tar vi ett nytt nyårsrecept också, även detta något som går fin fint att förbereda någon dag i förväg och bara plocka fram lite innan servering och dekorera efter tycket och smak. Cheesecake tycker väl typ alla om och denna med en botten av oreokex och sen glass med vitchoklad går inte av för hackor alltså.

Foton av Jessie- photoartbyjess

Kram!

Ingredienser
150 g oreos
30 g smör

100 g vit choklad
125 g färskost
3 st äggulor
0,75 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde

4 st individuella portioner
alt. dubbel sats för en form på 24 cm i diameter

Gör så här:
Klä fyra stycken portionsringar med ex. OH-plast eller bakplåtspapper och ställ dem på en bakplåtspappersklädd bricka. Krossa kexen tillsammans med smöret i en matberedare och fördela jämnt i botten på varje ring och gör så slätt som möjligt. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ihop med färskosten. Vispa äggulorna och sockret fluffigt. Vispa grädden, den får inte bli allt för hård utan stanna när det bildas mjuka toppar. Vänd ner chokladblandningen i äggvispet, rör sedan försiktigt ner det i den vispade grädden. Vänd ihop det så allt blandas väl. Fyll ringarna med cheesecakesmet och jämna till ytan. Ställ dem i frysen i minst 4 timmar. De går bra att förbereda någon dag innan de ska serveras.

Ta fram cheesecakesen ca 15-20 minuter innan servering och ta loss ringarna och plasten. Dekorerar med färska bär och frukter.

Vill man istället för att göra individuella små cheesecakes så kan man göra en stor i springform. Gör dubbelsats av receptet för en form på 24 cm i diameter.


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

AyumuSWE
AyumuSWE,
Åh vad gott 😊 Vill också ha ^^
nouw.com/ayumuswe
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack:-) Gott nytt år!
nouw.com/fredagskakan
Ida - Chokladsockerkaka
Ida - Chokladsockerkaka,
Ser så himla gott ut!😋
chokladsockerkaka.blogspot.se
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla:-) Gott nytt år!
nouw.com/fredagskakan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229