by Malin Sahlberg

Vinbärskladdkaka

Hello!
Helgen är snart över för denna gången, men känner att det hade behövts någon mer ledig dag. Är tröttare i tankarna nu än innan helgen och mest stressad över röran hemma som inte kommit i ordning sen renoveringen blev klar. Väntar på ett nytt vitrinskåp som först skulle komma in igen den 20 april, sen flyttades det fram till den 30 och i fredags ändrades det till den 5 maj...

Sen ska det borras upp lite förvaring i hallen och hyllor i vardagsrummet. Hade gärna löst det i helgen men har visst inga borr och då var det projektet var inte genomförbart. Hoppas på att få hjälp med det i veckan och sen även bli av med det som inte ska vara kvar både när det gäller möbler och saker.

Tanken att bara hiva ut det från balkongen har slagit mig när hatet över stöket här hemma är som störst. Aningens onödigt att stressa över så värdsliga saker men att ha oordning på det här sättet hemma är inte kul. Jag måste trivas och kunna samla energi hemma när annat är rörigt.

Bästa sättet att koppla bort stress är för mig att hänga i köket och då framförallt baka. Så det har jag gjort, lite olika småkakor och sen det som ni får recept på idag. En kladdkaka med vinbär. Hittade nämligen en hel del vinbär från i sommars när jag rotade i frysen idag och det börjar ju bli dags att göra åt bären nu inför kommande säsongs skörd. Så en seg kladdkaka med syrliga vinbär blev resultatet frysrensningen denna gången. Perfekt kombination av sött och surt!

Kram och fin kväll<3

INGREDIENSER

100 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl röda vinbär

Gräddning: 175 grader, ca 30 minuter

GÖR SÅ HÄR:
Börja med att smält smöret och låt det svalna lite. Blanda under tiden ihop äggen och alla torra ingredienser, rör sedan ner smöret. Smörj och bröa en springform (ca 24 cm i diameter) och fördela ungefär hälften av smeten jämnt i formen. Strö ut bären och toppa sedan med resterande smet.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minter så den får en gyllene färg och blir härligt seg.

HAPPY BAKING
/Malin

Gillar

Kommentarer

Jenniesh
Jenniesh,