by Malin Sahlberg

Vinbärsformar

Godkväll!!
Det blev visst lite väl långt mellan inläggen här nu. Men ni som följer mig på instagram vet att jag hade ett mindre lyckat receptexperiment tidigare i veckan och det var ju inte direkt någon idé att dela med sig av det receptet här. Tror inte att katastrofkakan hade gjort succé.

Eftersom ni har fått vänta på detta inlägg längre än vad ni borde så är detta receptet bland de bästa jag testat. Det blir helt fantastiskt ljuvliga vinbärskakor, kombinationen mellan vinbär, maräng och mördeg bildar den perfekta trion som gifter sig ypperligt tillsammans. Så kommer ni över lite röda vinbär så tycker jag absolut att det är dessa kakor ni ska använda dem till!

Kram på er<3

Ingredienser
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 st äggulor

Maräng
2 st äggvitor
1 dl strösocker
2 msk potatismjöl
4 dl vinbär

Gräddning: 200 grader, ca 8-10 minuter
Ca 18 st

Gör så här:
Hacka ihop smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedare och tillsätt sedan äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 18 lika stora delar och tryck ut varje del i aluminiumform. Ställ dem sedan i kylskåpet medans marängen förberedas.
Börja vispa äggvitorna och tillsätt under tiden sockret lite i taget. Vispa också i potatismjölet och vispa tills att det blivit en maräng. Vänd sedan ner vinbären i marängen. Fördela marängsmeten i formarna och grädda i mitten av ugnen tills att det blir lite färg på marängen.
Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

mathildasbakery
mathildasbakery,
Vad gott det ser ut! Och fina bilder! 😊
nouw.com/mathildasbakery
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla! Ja de blev så goda 😊
nouw.com/fredagskakan
Teres
Teres,
Hej! Bakade dessa goda kakor men ska man inte kunna ta ut kakan ur formen? Eller ska man förgrädda själva kakdegen? Hälsningar Teres
Fredagskakan
Fredagskakan,
Hej! Jag serverade mina med formen kvar så de åts direkt ur. Testade aldrig att ta ur dem hela från formen. Om inte degen går över kanten tror jag de kan vara lättare att försöka få ur hela om man vill det. Kram Malin
nouw.com/fredagskakan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229