by Malin Sahlberg

Varmchoklad cupcakes

Hej!
Hur har inledningen på 2016 varit? Bra hoppas jag. Själv har jag inget att klaga på när det kommer till det nya året, eller jag har väl egentligen inget alls att klaga på när jag tänker efter. 2016 blir ett fint år känner jag på mig.

Nu har jag i princip städat undan julen här hemma, det är bara den stora granen i vardagsrummet som är kvar. Den barrar inte det minsta och har dessutom börjat få skott så jag kan inte med att slänga ut den. Skönt att den är klädd i vitt, hade jag kört på rött som jag funderade på först hade jag nog tröttnat redan innan nyår och hivat iväg den. Har ni också plockat bort julen eller kör ni på traditionen och har det kvar till tjugondag knut?

I helgen nu när det var kallt och snön singlade ner utanför fönstret blev jag sugen på varmchoklad, så jag blandade ihop eget chokladmjölkspulver och gjorde traditionell varmchoklad med vispad grädde att värma sig med men vispade också ihop dessa cupcakes med smak av varmchoklad. Blev en riktigt god smak på dem.


Receptet kommer ursprungligen från the hummingbird bakery.

Ingredienser
2,25 dl mjölk
25 g chokladmjölkspulver
75 g smör (rumsvarmt)
3 dl strösocker
3,75 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,25 tsk salt
2 st ägg

Frosting
4 msk mjölk
30 g chokladmjölkspulver
6,5 dl florsocker
150 g smör (rumsvarmt)

Gräddning: 200 grader, ca 15-20 minuter

Antal: 12-15 stor muffins alt. ca 30 minimuffinsGör så här:
Muffins- Börja med att värma mjölken, men akta så den inte kokar. Blanda ut chokladmjölkspulvret i mjölken och ställ det sedan för att svalna. Vispa ihop smör, mjöl, socker, bakpulver, salt på låg hastighet till en smulig massa. Vispa ner äggen i den avsvalnade mjölkblandningen och vispa sedan ner ca tre fjärdedelar i smulblandningen. Öka hastigheten till medel på bakmaskinen och till en slät och tjock smet. Tillsätt det sista av mjölkblandningen, skrapa ner ev. smet från bunkens kanter och vispa ihop allt. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och grädda i mitten av ugnen.

Frosting- Värm mjölken lite och rör ut chokladmjölkspulvret så det blir en slät blandningen och låt det stå och svalna helt. Vispa ihop smöret och florsockret ordentligt, det blir en pudrig massa typ. Vispa på låg hastighet och tillsätt chokladmjölken lite i taget. När all chokladmjölk är invispad, Höj hastigheten och vispa till frostingen är slät och fluffig. Bred eller spritsa frostingen på muffinsen, se till att muffinsen är helt kalla innan.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

hrasmusson
hrasmusson,
Det ser väldigt gott ut!! Fin blogg förresten:)
nouw.com/hrasmusson
Fredagskakan
Fredagskakan,
Helen,
Mmm mums så gott!
www.starsinlife.blogg.se
Fredagskakan
Fredagskakan,
Ja de är så goda!!
nouw.com/fredagskakan