by Malin Sahlberg

Vaniljkakor med citronkräm

Hej hopp!
Så var det redan torsdagkväll och dags att börja ladda för finfredag och HELG- Hur härligt?!!
Det ska som alltid bli skönt med några lediga dagar och denna helgen känns det som jag har lite lagom mycket inbokat. Träffa vänner, fixa lite hemma och greja med fler påskrecept- så ser planerna ut just nu i alla fall. Kanske att det blir fotboll också och även en frystömnings-fika här hemma. Som det är nu går det inte in en enda liten kaka till i frysen så det vore högst lämpligt att bjuda hem massa vänner och få hjälp att fika upp bullarna och det andra.

Dagens recept blir ett till recept att lägga in i påskkategorin. De passar så klart när som men lite extra bra till påskfikat tycker jag nog allt. Supergoda och spröda vaniljkakor med ett lager lemon curd mellan. De blir lite som singoallakexen minus den vita krämen. Fantastiskt goda tycker i alla fall jag, så hoppas ni tycker det samma!

Kram och fin kväll till er<3

Ingredienser
200g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
1 st ägg
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

Ca 2-3 dl lemon curd

Gräddning: 200 grader, ca 5 minuter

Ca 25- 30 dubbla kakor

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn och smidig deg. Plasta in den och låt vila i kylen någon timme.

Kavla sedan ut degen ca 3 mm tjocklek på bakplåtspapper och stansa ut cirklar, ungefär 5 cm i diameter.
Grädda kakorna så de precis inte får färg. Direkt när kakorna kommer från ugnen- ta ut ett hål i mitten av hälften av dem med hjälp av en spritstyll eller liknande. Låt svalna.

När de är helt kalla, lägg en klick lemoncurd på de kakor utan hål i mitten och lägg sedan över de med utstansat hål. Pudra över ordentligt med florsocker innan servering.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer