by Malin Sahlberg

Vaniljkakor

Hej hello!
Då kör vi söndagkväll och ett näst intill obligatoriskt inlägg här med nytt recept. Hoppas helgen varit skön och att våren visat sig även hos er!

Här har det varit en bra men intensiv helg, precis som det brukar vara . Mycket som ska tryckas in på två lediga dagar och denna helgen har varit tema mat och socialsamvaro ;-p Frukost med föräldrarna, lunch hos bror, brunch med vänner, middag hos mormor.

Experimenterade lite med mördeg igår och ett resultat blev vaniljkakor. Tror knappt att småkakor kan bli mycket godare än så här, men så är jag ju också ett riktigt stor fan av småkakor och framförallt de som är av mördeg. Såå gott:)
-ingredienser-
130 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 st äggulor

Gräddning: 200 grader, ca 7-9 minuterGör så här:

Hacka ihop smör, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en matberedare eller bakmaskinen med vingen och tillsätt sedan äggulorna. Arbeta snabbt ihop allt till en smulig deg.

Stjälp upp det på bänken och knåda lätt ihop allt till en deg. Forma till en rulle, ca 5 cm i diameter, lägg i plastpåse och låt ligga i kylen i minst 20-30 minuter.

Ta fram degen och skär den i halvcentimeter tjocka skivor och lägg dem med mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i ca 7-9 minuter så de får en fin ljus gyllene färg.HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Men så gott! Tack för recept! <3
nouw.com/artibus
Fredagskakan
Fredagskakan,
Varsågod! Det är ju så gott med småkakor 😊
nouw.com/fredagskakan
Vafanjossey
Vafanjossey,
Fredagskakan
Fredagskakan,
De här är verkligen mums!
nouw.com/fredagskakan
emmasmatochbak
emmasmatochbak,
Vilka fina kakor 😇
nouw.com/emmasmatochbak
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla 😊
nouw.com/fredagskakan