by Malin Sahlberg

Vaniljkaka med kokostosca

Hej hopp!
Här flyger visst dagarna förbi fortare än vad man hinner med. Redan torsdag, så det är bara att börja ladda inför helgen som kommer inledas med fredags aw som följs av som vanligt, hus renovering. Men innan det så står det ju två jobbdagar på agendan och ett frisörbesök. Velar och velar om hur stor förändring jag ska göra med håret, klippa kort, färga mörkt, klippa lugg. Många alternativ men jag är en riktig fegis när det gäller mitt hår så det är beslutsångest på riktigt innan jag har satt mig i frisörstolen och det är bestämt. Vi får se, kanske är det ikväll jag tar mod till mig och gör en förändring. Det är ju bara hår...

Receptet ni får idag är på en ljuvligt saftig vaniljkaka med kokostosca på toppen. Är det tosca med i bilden kan det inte bli fel så det var inte någon överraskning att detta blev en galet god kaka, ett extra plus är att själva kakan i sig också är riktigt saftig och god. Så god så att den hade klarat sig själv utan toscan, men som sagt tosca gör ju allt gott så ihop blir det en farligt god kombo.

Ingredienser
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl

Tosca
25 g smör
0,5 dl sirap (ljus)
0,75 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 dl kokos

Gräddning: 175 grader, ca 30 minuter kaka + ca 10 minuter med toscaGör så här:
Smöra och bröa en spring form (ca 20-22 cm i diamter). Vispa ägg, socker och vanilksocker ordentligt pösigt. Smält smöret och häll ihop med mjölken. Blanda ner smörblandningen i äggsmeten. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten så att allt blandas ordentligt. Häll upp smeten i den smorda formen och grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Gör under tiden toscan. Blanda alla ingredienserna i en gryta och låt det sjuda i ca fem minuter. Häll över toscasmeten på kakan och grädda i ytteligare 10-15 minuter så att den blir gyllene på toppen. Låt kakan svalna och ta loss den från formen,- klart att servera!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229