by Malin Sahlberg

Vaniljhjärtansnitt

Godkväll lördag!!
Helgen är i fullgång och jag känner att dessa två lediga dagar är så välbehövliga just nu. Inledde ledigheten med en spontan after work igår tillsammans med mina tidigare jobbarkompisar. Denna gången lyckades vi faktiskt hålla den rätt kort så jag hann förbereda lite bakning när jag kom hem.

Jag hade tänkt att inte planera in något denna helgen men så blev det inte riktigt. Men den är helt klart rätt oplanerad om jag jämför med helgerna hittills i år. I dag på förmiddagen var jag iväg och fikade på mysiga Rudenstams gårdscafe tillsammans med vänner och sen blev det ett stopp hos Mac-butiken i hopp om att komma närmre det slutliga beslutet om ny dator. Resten av dagen har jag hängt i köket och bakat, bland annat det som blir dagens recept- vaniljhjärtansnitt. Fick inspirationen till detta av Sabina, som har fina bloggen
Sweet and Simple. Ljuvligt goda blev dem!!

Ingredienser
100 g smör
0,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1st äggula
1-2 tsk vatten

0,5-1 dl vaniljkräm
Hemkokt alt marsankräm
Recept på hemkokt finns
HÄR

Gräddning: 200 grader, ca 10-12 minuter

Gör så här:
Dela smöret i mindre bitar och blanda snabbt ihop med övriga ingredienser, antingen för hand eller med bakmaskinen och vingen/ flatblandaren. Knåda lätt ihop det till en deg och låt den vila i kylskåpet i ca 15 minuter.
Dela degen i två delar och rulla ut dem till två längder. Platta till lite och gör en fördjupning med fingret ut med hela längden och placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Fyll fördjupningen med vaniljkräm och grädda sedan i ugnen.
Låt kakorna svalna någon minut efter gräddningen och skär sedan snitten medan de fortfarande är ljumna. Pudra över lite florsocker innan servering. Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer