by Malin Sahlberg

Vaniljhjärtan

Kakornas kaka!

När mördegen får sällskap med bästa kompisen vaniljkrämen, det behöver knappast beskrivas mer än så.. succén är ju given :)INGREDIENSER

-mördeg-
250 g smör
6 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 st äggulor

-vaniljkräm -
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljpasta
3 st äggulor
1 dl strösocker
2 msk maizena
15 g smör

Gräddning: 200 grader, ca 8-12 minuter
Ca 18-20 hjärtan

GÖR SÅ HÄR

-mördeg-
Hacka ihop smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedare och tillsätt sedan äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in och låt vila i kylskåp i minst 20 minuter.

-vaniljkräm-
Häll mjölken och grädden i en kastrull och rör ner vaniljpastan (alt. pulver). Koka upp gräddmjölken och ta sedan av den från värmen och låt det stå och dra i ungefär en kvart.

Vispa under tiden äggulor, maizena, och socker så det blir ljust och pösigt. Sila ner gräddmjölken i äggvispet och vispa ihop det så det blir slätt.

Häll tillbaka det i kastrullen och sjud under konstant omrörning tills det tjocknar ordentligt. Håll koll för det får absolut inte koka, då skär sig krämen. Så

Ta av krämen från värmen när den har lagom konsistens och rör ner smöret så det blir en blank kräm. Häll över krämen i en bunke och täck krämen med plast direkt på ytan. Låt den stå fram en liten stund men låt den svalna helt i kylskåpet.

-utbakning-
Kavla ut drygt hälften av mördegen till en platta (knappt 3 mm tjock). Smöra formarna ordentligt och klä dem sedan med den utkavlade mördegen. Lägg en klick vaniljkräm i varje och kvala ut resten av mördegen och täck varje hjärta med det. Se till att klämma åt degdelarna mot varandra ordentligt.

Grädda hjärtanen på ugnsgallret i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter. Stjälp ur dem ur formar direkt efter att de kommit från ugnen. (ja, det är varmt men måste göras rätt så snabbt.) Låt svalna.

Pudra över florsocker precis innan servering.

HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,

Mina favoriter, måste baka en sats 😋

nouw.com/evaeliasson
Fredagskakan
Fredagskakan,
Ja baka dem, så gott hembakade 😊
nouw.com/fredagskakan
ThereseTervakoski
ThereseTervakoski,

Jag kommer alltid att tänka på beck och avsnittet med dessa kakor när jag ser dem 😂😂🤦🏼‍♀️ men super fina❤️ vad duktig du är

nouw.com/theresetervakoski
Fredagskakan
Fredagskakan,
Åh vad det lät bekant men kan inte komma på riktigt hur det var i Beck 😊 Tack snälla!
nouw.com/fredagskakan
lillmajja
lillmajja,
Det är ju så gott 😍 Det verkar inte superavancerat att baka själv heller så jag kanske ska testa 😍
nouw.com/lillmajja
Fredagskakan
Fredagskakan,
Ja testa! Det är inte svårt, smörj bara formarna ordentligt så du får ut dem lätta 😊
nouw.com/fredagskakan