by Malin Sahlberg

Valnötsrutor

Hello i stugorna!
Redan fredag igen, veckorna går verkligen undan. Hoppas på att denna sista jobbdag innan helg svischar förbi för jag ser så fram mot kvällen. Jag ska möta upp några vänner för vin och middag på restaurang Tegel som jag länge velat testa. Har hört så mycket bra om den så har höga förväntningar på kvällen, fin fint sällskap och mest troligt högklassig mat. Det kan ju inte bli annat än succés! Annars så är helgen rätt oplanerad, lite bakning ska hinnas med och kanske att det blir ett tripp till lantstället. Beror lite på hur vädret tänker bli men det finns inte mycket som är mer avkopplande änatt åka iväg dit och fixa och donna lite.

Ska alldeles strax traska iväg till jobbet men ska dela med mig av receptet på fredagskakan som jag packat ner till eftermiddagskaffet. Det är en chokladig valnötskaka med marshmallows. Det blev lite av den skafferirensning igår kväll när jag bakade den, så passade även på att slänga i lite Dumle som blivit över från något annat. Den var väldigt smidig att göra och att den gräddas i långpanna är också ett plus. Lätt att få ut rätt många bitar, beroende på hur man väljer att skära dem.

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Smält även smöret och blanda ihop med den smälta chokladen och ställde för att svalna. Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen. Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ordentligt. Rör efter det i marshmallowsen, de grovhackade valnötterna och dumlen i småbitar. Häll smeten i en mindre långpanna, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen. Dekorera kakan med lite marshmallows direkt efter gräddningen så de smälter in lite i kakan.

Tips: Det är en rätt mastig kaka så det kan vara en bra idé att inte skärma allt för stora bitar.


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer