by Malin Sahlberg

Toscagrottor

Vilken helg!
Tre dagar i Stockholm med allt från middagen så fina bloggvänner, chokladfestival, bästishäng och pralinkurs. Så ni förstår ju, den var inte illa alls!

Så roligt och inspirerade att få umgås tillsammans med andra som också driver bloggar och instgram med så där lite, vi kan väl kalla det semiprofessionellt. Där recept ska jobbas fram, stylas, fotas, redigeras och renskrivas, lägg till en del företagssamarbeten och detta ska sedan jongleras in röran med heltidsjobb och familjer. Så otroligt kul men tidskrävande!

Nu kommer ett recept på kakor som fick ett väldigt varmt mottagande av alla som har fått smaka. Har bjudit både på jobbet och familjen, alla har älskat dem! Jag är så svag för tosca så jag tycker också att de är helt underbara. En kombo av bland det godaste jag vet, mördeg och tosca! Ni hör ju, det här är småkakornas nya drottning!

Kram och fin kväll<3

INGREDIENSER

-mördeg-
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 st äggulor

-toscasmet-
75 gram smör
50 g strösocker
50 g mandel (skållad och hackad/flagad)
1 msk grädde
1 msk vetemjöl

GRÄDDNING: 200 grader, ca 10 minuter

-

GÖR SÅ HÄR

-mördeg-
Hacka ihop smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedar, för hand eller bakmaskinen med vinge och tillsätt sedan äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 20 minuter.

Dela sedan degen i lika stora bitar, 20-22 gram per bit är lagom. Rulla dem till bollar och lägg på en bricka eller tallrik täck med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av varje boll och platta även till dem något. Ställ in dem igen i kylen medans toscasmeten rörs ihop.

-toscasmet-
Skålla mandel och hacka den eller använd färdig skalad och flagad sötmandel.Smält smöret tillsammans med mjölk och socker i en kastrull och rör ner mandeln blandad med mjölet och låt toscasmeten koka upp.

Ta fram degbollarna och placera dem med mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar och fördela toscasmeten i fördjupnings.

Grädda mitt i ungen, 200 grader i ca 8-10 minuterHAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer