by Malin Sahlberg

Tosca-Snitt

Hello Hello!
Hoppas helgen varit härlig och avkopplande så att ni är redo för en ny vecka. För den som vill eventuellt vill veta så har min varit alldeles förträfflig. Inledde traditionsenligt med aw i fredags, lite öl och trevligt häng startar helgens ledighet på ett underbart sätt. Gårdagen var riktigt fin, både med tanke på det soliga väder men framförallt för att en av mina bästa vänner från högskolan kom på besök här. Långfika, lite shopping, middag och många timmar där vi hann snicksnackade om allt mellan himmel och jord.


Idag, tro det eller ej lyckades jag efter några veckors uppehåll ta mig till gymmet för ett morgonpass. Lite extra nöjd att jag kom iväg trots att min bästa träningskompis inte kunde hänga på idag. Nu var jag ju på ett pass indoor walking så det var ju inte så att jag behövde träna helt ensam men jag föredrar ju helt klart ha göra det med vänner. Träning är för mig en social grej som jag helst gör i grupp, att ge mig ut och springa eller så själv är inte alls min grej. Jag vill ha sällskap!

På tal om sällskap, idag har jag haft besök här hemma i två omgångar. Först komma mina föräldrar och mormor hit för middag och strax efter att de hade åkt så dök bror och svägerska upp. Jag hade tidigare experimenterat lite i köket och gjort toscasnitt. Nu finns det inga sådana kakor kvar, varje liten smula av dem är uppätna av gästerna så det helt klart ett väldigt lyckat bakexperiment. När lillebror som är noga med kost och träning tar mer än fyra kakor, då vet man att man det är väldigt gott!

Så här kommer set receptet, hoppas ni kommer tycka lika mycket om dem som dagens gäster gjorde!

Kram<3

Ingredienser
220 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Tosca
0,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde
100-120 g nötter och mandel
1 tsk smör

Gräddning: 200 grader, ca 5 + 5 minuter

Gör så här:
Vispa ihop smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt sirapen och rör sedan ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta det till en smidig deg. Plast in degen och låt den vila i kylen i ca 20 minuter eller tills att den går att forma till rullar.

Dela degen i två delar. Rulla dem till längder, knappt lika långa som ugnsplåten. Lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lite. Grädda i ca fem minuter i mitten av ugnen.

Gör under tiden toscasmeten. Koka ihop, socker, sirap och grädde i ca tre minuter. Tillsätt sedan smöret och rör tills det smält ner ordentligt. Blanda sist ner nötterna och mandeln. Ta ut plåten från ugnen och fördela toscasmeten på toppen av kakrullarna. Grädda i ytterligare ca fem minuter så att kakorna blir färdiggräddade. Låt kakorna svalna lite efter att de kommit ut från ugnen och skär dem sedan i lagom stora snitt. Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Annika
,
Toscasnitten var jättegoda!
Fredagskakan
Fredagskakan,
Kul att du gillade dem 😊
nouw.com/fredagskakan