by Malin Sahlberg

Te-muffins

Hej från ett hotellrum i Halmstad!

Jag är iväg på nätverksträff med jobbet nu i två dagar och årets träff är i Halmstad. Har precis kommit tillbaka till hotellet efter kvällens middag ute på Tylösand. Helt magiskt vackert där ute med solnedgång över havet, hade svårt att slita blicken i från det.

Mitt favoritrecept när det kommer till muffins finns redan i massa varianter här på bloggen och idag kommer ytterligare ett. Denna gången har jag smaksatt med te. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av den idén men det blev väldigt väldigt gott! Så kan absolut rekommendera er att testa detta, vill man göra dem lite festligare så toppa dem med lite vispaggrädde eller annan frosting:-)

Kram på er<3Ingredienser:
1 st ägg
1 dl socker
50 g smör
0,5 dl mjölk
2 st tepåsar (fruktig sort)
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver

Gräddning: 200 grader, ca 7 minuter

12 små muffins

Gör så här:

Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan mjölken. Lägg i tepåsarna i vätskan och låt dem ligga och dra där i. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Pressa ur vätskan ur tepåsarna och häll sedan den smaksatts mjölkblandingen och tillsätt det sedan i ägg och sockerblandningen. Blanda vaniljpulver, bakpulver och mjöl och sikta ner det till den andra blandningen. Häll upp i muffinsformar, grädda och ät! Toppa ev. med någon frosting!

Happy Baking!

/Malin

Gillar

Kommentarer

Helen ,
Så läckra de ser ut! Mums
www.starsinlife.blogg.se/
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla! De blev överraskande goda, var inte säker på hur tesmaken skulle bli men kan verkligen rekommendera det 😊
nouw.com/fredagskakan