Fredagskakan - Malin Sahlberg - Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

Fredagskakan

Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

back-button
Fredagskakan

Fredagskakan

Picture of the author

Stekt sockerkaka (rest-fest!)

God morgon!

Blev inget fredagsinlägg tyvärr för bloggen strular med inloggssidan... nu hoppas jag det funkar att göra detta via telefonen istället. Ser det lite konstigt ut är det därför, jag kan inte inte göra samma justeringar med texten nu som på datorn nämligen.

Det som skulle varit fredagens recept är en fortsättning på förra veckans egentligen. Även om mandelkakan är i det närmaste orimligt god och håller sig saftig flera dagar blir det ju gärna en liten bit kaka kvar som börjar bli lite tråkig. Perfekt då att steka på den i lite brynt smör så bitarna blir härligt gyllene och sen servera med lättvispad grädde. Passar finfint att lyxa till med lite god sylt till också om man känner för det eller några extra varv med kardemummakvarnen över.

Ha en riktigt fin lördag!

Kram


Hur

Gör så här

1.

Dela kakan i mindre bitar.

2.

Stek den i smör eller brynt smör tills de blir gyllenbruna runt om och ha samtidigt på lite grovmalen kardemumma.

3.

Servera kakbitarna ljumna tillsammans med lättvispad grädde!

4.

Klart att avnjuta:)

Ingredienser

Ingredients

sockerkaka

smör

kardemumma

grädde