by Malin Sahlberg

Sprinkle cookies

God kväll i stugorna!

Kom precis hem efter ett pass indoor walking och en snabbvisit hos föräldrarna efter det. Känslan efter träningen är det enda som gör att jag lyckas släpa mig iväg till gymmet, men den gör det så värt det.

Nu ska jag testa brödet som min bror bakat idag, det känns riktigt fluffigt och saftigt i konsistensen och ser fantastiskt ut så jag måste se till att få det där receptet. Hembakat bröd är alltid godast, borde göra det oftare.

Dagens recept blir riktigt färgglatt- strösselkakor eller på engelska Sprinkel cookies som jag tycker låter lite godare! Mitt tips är att inte smaka på degen för då är risken att det inte blir några kakor, för den är farligt god men det är också kakorna! Ursprungsreceptet kommer från Louises Spis men jag har gjort några små ändringar.

Önskar er en fin kväll <3

Ingredienser
225 g smör (rumsvarmt)
250 g strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 st ägg
300 g vetemjöl
37 g maizena  (knappt 1dl)
0,75 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1,5 dl strössel
4 msk nonpareille (runda strösselkorn)

Ca 24 kakor
Gräddning: 175 garder, ca 10-15 minuter


Gör så här:
Vispa ihop smör och socker så det blir vitt och fluffigt. Tillsätt sedan ägget och vispa ihop allt till en fluffig och slät smet. Blanda ihop mjöl, maizena, bikarbonat, salt och vaniljpulver och se till att det är väl blandat. Rör sedan ner mjölblandningen på låg hastighet i smörblandningen och forsätt vispa sakta tills att det blir en deg. Vänd försiktigt ner strösslet och nonpareillen, rör inte för mycket då kommer strösslet färga av sig i degen och det blir inte så snyggt. Rulla degen i jämnstora bollar, ungefär en glasskopa deg per boll. (Jag fick 24 kakor när jag bakade. Lägg bollarna med en del utrymme mellan, ca 8 bollar på en normalstor plåt är lagom och platta till dem lite på toppen. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ungefär 10 till 15 minuter. Låt dem sedan svalna på bakgaller. Klart!


​Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson