by Malin Sahlberg

Sommargrottor

Godkväll!
Fortsätter väl semesterlunken ytterligare en vecka. Nu känns det visserligen som om att jag har varit ledig väldigt länge men jag är ändå rätt säker på att jag ska vara ledig även veckan som kommer. Så fel kan jag ju inte har räknat, eller? Äh, jag tänker att jag stannar hemma så får de väl efterlysa mig från jobbet helt enkelt om jag förväntas närvara denna veckan ;-p

Eftersom det dyker upp nytt här så förstår ni ju att det är dags för ett nytt recept. Idag blir det på sommargrottor. Nu är det tredje gången jag gör dem men första som jag hinner fota dem innan det har tagit slut. För så goda är dem, jag skojar icke!
Passa på att göra sommarsylten några dagar innan, recept hittar ni HÄR

Kram och godnatt<3


INGREDIENSER

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 st äggulor

Sommmarsylt


Gräddning: 200 grader, ca 8-10minuter
ca 20 kakor

GÖR SÅ HÄR:
Hacka ihop smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller bakmaskinen (använd då vingen) och tillsätt sedan äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i jämnstora bitar och rulla dem till bollar, platta till dem något och gör en fördjupning i mitten. Ställ bollarna kallt i ca 20-30 minuter.

Är sylten med bitar, mixa den först slät. Fyll sedan hållet med sommarsylt och grädda dem mitt i ugnen. Klart att njuta!


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla 😊
nouw.com/fredagskakan