by Malin Sahlberg

Snickers cheesecake


Woop!
Idag är det inte ett Fredagskakan-recept som kommer upp här, nej för det här blir ett co-lab inlägg där jag har bakat ett av
Cake by Mary´s recept. En no bake Snickers cheesecake som tyvärr här hemma gick ett tråkigt öde till mötes, men det kan vi återkomma till.

Har ni inte tittat in hos Maria och hennes härliga blogg så gör det direkt, hon har massa goda recept där och jag hade så svårt att välja ett inför detta inlägg. Förutom att vara en bloggstjärna så är hon en superhärlig person som jag är så glad för att fått lära känna. Extra kul att det visar sig att vi är uppväxta i samma lilla samhälle utanför Jönköping :)

Ja den här Snickers cheescaken då, ja den fick ingen smaka på mer än jag. Inte så att jag satte i mig hel vilket i och för säg kunde hänt för de den är så god. Men nej, formen jag hade den i bestämde sig för att öppna sig och botten släppte i samma ögonblick som jag skulle kliva ut genom dörren hemma. SÅ cheescaken gör som en halv volt framåt och landar perfekt på dörrmattan med ett lagom stänk av grädde och kexsmulor jämt fördelat i hela entrén och på golvlister... Så fikat på jobbet blev inställt innan kollegornas visste att det skulle äga rum.

INGREDIENSER

-botten-
3 msk kakao
75 g smör

225 g digestivekex

-cheesecakekräm-
200 g mjölkchoklad
400 g Philadelphia, rumsvarm
100 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vispgrädde 40%

-kolasås-
1 påse Werthers mjuka kola
1/2 msk vispgrädde

225 g grovhackad Snickers
30 g grovhackade jordnötter

-dekor-
grovhackade jordnötter
vispad grädde


GÖR SÅ HÄR

-botten-
Mixa digestivekex till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop med smulorna. Tryck ut massan i en springform, (ca 24 cm i diameter). Ställ formen i kylen och gör sedan cheesecakekräm och kolasås .

-cheesecakekräm-
Smält chokladen och låt den svalna. Häll Philadelphia i en bunke och vispa upp den lite med en elvisp. Rör ner chokladen tills allt är väl blandat. Häll i övriga ingredienser och vispa tills du har en riktigt fast kräm. Den ska bli så fast att det går att sticka i en sked och den står kvar helt rak.

-kolasås-
Blanda kola och grädde i en skål. Värm i försiktigt i micro tills allt smält, rör ihop till en sås.

-montering-
Häll hälften av cheesecakekrämen över digestivebotten. Ringla över hälften av kolasåsen och strö över hackad Snickers och jordnötter. Häll över resten av cheesecakekrämen. Ställ sedan in formen i kylen i minst 5-6 tim, helst över natten. Dekorera med resten av kolasåsen, jordnötter, Snickers och vispad grädde.HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar