by Malin Sahlberg

Snabbfudge med hasselnötter

Hej hej!
Snabb intitt här idag, håller på att fixa med julgranarna och det tar som alltid mer tid än tänkt... underlättar såklart inte att jag är en julgransfot kort heller. Hink och diverse tillfälliga stöttor får duga till imorgon kväll när jag förhoppningsvis löst en till fot.

Dagens recept är julgodis och inte vilket julgodis som helst utan snabbfudge! Hade den med på jobbet idag eftersom enda lilla dagsljuset är ju när jag jobbar. Så på lunchen packade jag upp fudge och rekvisita på skrivbordet och arrangerade minifotostudio på mitt kontor. Gick finfint och sen bjöd jag kollegorna på fudge och när jag berättade hur den är gjord så tror jag alla kände att just detta receptet skulle de allihopa reda ut att göra utan några som helst problem. Vilket stämmer, det är så enkelt och resultatet blir så så gott!

Kram och godnatt<3


INGREDIENSER

1 bruk kondenserad mjölk (397 g)
300 g choklad 70%
2 dl hasselnötter


GÖR SÅ HÄR:

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på låg värme. När det börjar knäppa i skalet och de får en gyllene färg är de klara. Låt dem svalan och skala dem sedan genom att lägga dem i en kökshandduk och snygga bort skalet.

Bryt chokladen i bitar och lägg den ihop med den kondenserade mjölken i en gryta och värm på svagvärme så chokladen smälter, rör under tiden.

När chokladen har smält helt, rör ner hasselnötterna. Häll upp smeten i en form (ca 20x15 cm) klädd med bakplåtspapper. Låt stå kallt i ca 4-6 timmar. Skär sedan upp i lagom stora bitar och förvara kallt innan servering.HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Åhh vad gott 😃
nouw.com/gunnarsonsofie