by Malin Sahlberg

Smördegsknyten

Hej hallå!
Så var det visst redan söndagskväll och dags att förbereda för kommande vecka. Eftersom veckan kommer att bli mer intensiv än vad jag vågar tänka på just nu så känns det bra att jag haft en riktigt fin helg. Började ju med afterwork tillsammans med några av mina gamla jobbarkompisar, ett rätt galet men härligt gäng. Sen har lördagen och söndagen gått i hälsans tecken, igår var jag uppe med tuppen och startade dagen med en power walk i det underbara vädret tillsammans med fina Natta. Även idag startade dagen med träning tillsammans med Natta men nu bytte vi promenerandet utomhus till inomhus när vi körde indoor walking på gymmet. Hurtigt inte sant?!

Jag hade tänkt baka en massa nu i helgen men det blev inte riktigt så mycket som planerat, men jag har en del på lager så det ska nog inte behöva bli tyst här inne för det. Idag kommer det åtminstone ett nytt recept. Tänker att det är lite av ett kylskåp- och skafferirensar-recept, där man kan ta lite av vad man har för bär och chokladvhemma och fylla smördegsknytena med.

Hoppas helgen varit skön och att veckan kommer börja på bästa sätt!
Kram <3

Ingredienser
1 st smördegsrulle
250 g jordgubbar
1 dl creme fraiche
50 g vit choklad
5 msk råsocker

6 st knyten
Gräddning: 200 grader, ca 10-15 minuter

Gör så här:
Rulla ut smördegen och kavla till den lite lätt. Dela den i sex stycken lika stora delar och fördela creme fraichen på varje del men lämna en kant på ca en centimeter fri. Skär jordgubbarna i skivor och fördela på smördegen, strö över sockret. Grovhacka chokladen och strö även den över. Vik hörnen mot mitten och nyp ihop. Lägg knytena på en bakplåtspappersklädd plåt, pensla med lite vatten och grädda i ugnen.

Låt dem svalna lite efter gräddningen innan servering och dekorera eventuellt med lite mera bär!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer