by Malin Sahlberg

Skurna pepparkakor

God morgon på er!
Jag fortsätter på föregående tema och kör vidare med recept för advent och jul. Det är väl ingen annan högtid som vi bakar och grejar så mycket i köket som till jul. Dagens recept är på en variant av pepparkakor men enligt mig både smidigare och godare än vanliga pepparkakor. Det är ju lite bökigt det där med att kavla, stansa ut flytta till plåt och grädda lagom länge. Med dessa skurna pepparkakor slipper man det där kvalandet och fixandet med formar. Dessutom kan man göra degen, ha den i kylskåpet och skära bara de pepparkakor man vill ha för stunden och grädda. På så sätt är det superenkelt att få nygräddade pepparkakor nästan när man vill.

Ingredienser
100 g smör (rumsvarmt)
5 msk strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 tsk pepparkakskrydda
50 g sötmandel
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Gräddning: 175 grader, ca 8-10 minuter
Ca 50 pepparkakor

Gör så här:
Börja med att grovhacka mandel. Vispa ihop smör, sirap och socker ordentligt. Blanda sedan ner kryddan och mandeln och blanda in. Tillsätt sedan mjöl och bikarbonat och rör ihop så allt blandas. Ta upp degen på en mjölad bänk och rulla den till en rulle, ca 25 cm lång. Plasta in degrullen och lägg den i kylen i minst 1 timme, så att den blir riktigt kall rakt igenom.
Ta fram rullen, skär tunna skivor och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen och låt dem sedan svalna.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

saraabrahamsson,
Mums!

Att gå från 57 kg upp till 117kg och sedan ner till 59kg för att nu ligga på 107 kg har inte varit någon rolig eller lätt resa. 2016 kommer bli hälsans år för mig och jag behöver verkligen motivation och tips. Om du vet om någon "hälsoblogg" du tycker väldigt mycket om eller har några egna tips när det gäller hälsan ta en titt hos mig och tipsa!

http://hajnal.se
hajnal.se