by Malin Sahlberg

Skrädmjölskakor

Hej fredagkväll!
Här laddas det för en liten road trip imorgon. Nån timmes bilkörning med hög musik och sen en väntar en dags härligt kompishäng och jag är så pepp! Mest pepp på kompishäng så klart men ändå lite även på att köra bil och sjunga med högt till alla låter. Så på söndag kan jag nog vara helt hes efter all skönsång och tjat under morgondagen, men det får man se som resultat av den bra dag.

Ska ni baka något i helgen så tycker jag ni ska göra dessa skrädmjölskakor. De har grunden i mitt mördegsrecept men jag har lagt till vaniljsocker och bytt ut två deciliter vetemjöl mot två deciliter skrädmjöl. Det är en receptidé som jag haft sen jag blev introducerad för skrädmjölet av min bästa kompis mamma. Skrädmjölet är ett mjöl gjort på rostade havrekärnor och ger en lite nötig och rostad ton vilket är fantastiskt gott. Med skrädmjöl i mördegen så blir kakorna betydligt mycket mer spröda, de blir lite som drömmar i konsistensen och får lite smak av bondkakor utan att innehålla nötter.

Så köp hem en påse skrädmjöl för det kommer fler recept med det framöver. Har bakat både bröd och frallor bland annats där en del av mjölet varit skrädmjöl. Blev också väldigt väldigt gott!

Kram och godnatt<3


INGREDIENSER
125 g smör
1 dl vetemjöl
2 dl skrädmjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor

Gräddning: 175 grader, ca 8 minuter

GÖR SÅ HÄR:
Blanda ihop smör, mjöl, skrädmjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller bakmaskinen med vinge. Tillsätt sedan äggulorna och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Forma degen till en rulle, ca 6-7 cm i diameter, plasta in och lägg kallt i minst 20 minuter. Ta fram degrullen och skär dem i knappa centimeter tjocka skivor, lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar med lite mellanrum mellan varje (ca 9 per plåt är lagom). Grädda mitt i ugnen så kakorna börjar få lite gyllene färg.


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer