by Malin Sahlberg

Skrädmjölskakor

Hej och god morgon!

Dagens recept är en favorit från bloggarkivet som förtjänar lite ny uppmärksamhet. Ni vet ju sedan tidigare att småkakor är något av mitt bästa fika, älskar att baka och ha en stor burk att kunna ställa fram till kaffestunden.

De har grunden i mitt mördegsrecept men jag har lagt till vaniljsocker och bytt ut två deciliter vetemjöl mot två deciliter skrädmjöl. Det är en receptidé som jag haft sen jag blev introducerad för skrädmjölet av min bästa kompis mamma. Skrädmjölet är ett mjöl gjort på rostade havrekärnor och ger en lite nötig och rostad ton vilket är fantastiskt gott. Med skrädmjöl i mördegen så blir kakorna betydligt mycket mer spröda, de blir lite som drömmar i konsistensen och får lite smak av bondkakor utan att innehålla nötter.

Ha en härlig måndag<3


INGREDIENSER

125 g smör
1 dl vetemjöl
2 dl skrädmjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor

Gräddning: 175 grader, ca 8 minuter

GÖR SÅ HÄR:
Blanda ihop smör, mjöl, skrädmjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller bakmaskinen med vinge. Tillsätt sedan äggulorna och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Forma degen till en rulle, ca 6-7 cm i diameter, plasta in och lägg kallt i minst 20 minuter. Ta fram degrullen och skär dem i knappa centimeter tjocka skivor, lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar med lite mellanrum mellan varje (ca 9 per plåt är lagom). Grädda mitt i ugnen så kakorna börjar få lite gyllene färg.


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Susann,

Har aldrig hört talas om skrädmjöl förräns nu. Det måste jag prova någon gång.

zinnie.se
Fredagskakan
Fredagskakan,

Kul att kunna tipsa om något nytt! Testa, det blir jättegott:)


nouw.com/fredagskakan