by Malin Sahlberg

Sega havresnitt

Hej lördag!
Helg igen och som alltid skönt med två dagars ledigt från jobbet. Spelar nog ingen roll hur mycket man tycker om sitt jobb, det är välbehövligt med några dagar fritt från det ändå.

Här hemma har det varit fullfart från rätt så tidig morgon, det har fotats kakor och ströbilder, varit på miniutflykt med föräldrarna och fikapaus hos lillebror. Nu är det fortsatt pyntande inför imorgon och första advent. Alla stjärnor och ljusstake är på plats vilket medför att en massa krafs måste flyttas runt plockas bort, ställas fram eller kanske till och med få flytta ner till huset på landet istället.

Andra december idag och jag fortsätter med julrecept idag också, så får vi se hur jag lyckas följa upp förra årets blogg flöde med ett inlägg om dagen under december. Jag lovar inte att jag lyckas i år men jag gör ett förslag i alla fall. Idag blir det ett recept på småkakor, en väldigt lyckad kombination mellan kolakaka och havre kaka. Seg havresnitt med kolasmak, helt klart en kaka i min smak. Älskar verkligen småkakor, tycker mycket bättre om det än mjuka kakor även om det också kan vara gott.

Ha en skön kväll!
Nu ska jag heja på våra svenska handbollstjejer som spelar första matchen i VM om några minuter.
Kram på er<3

-----

Ingredienser
150 gram smör (rumsvarmt)
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 ,5 dl farinsocker
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
1 kryddmått salt
2 msk ljus sirap

Gräddning: 175 grader, ca 10-12 minuter

Ca 30 kakor

Gör så här:
Börja med att vispa ihop smör och strösocker ordentligt . Tillsätt sedan farinsockret och ett ägg i taget under omrörning. Blanda därefter ner resten av de torra ingredienserna och rör sist ner sirapen. Blanda ihop till en jämn deg.

Dela degen i 4 lika delar och rulla ut dem till längder, knappt lika långa som en plåt. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg två längder per plåt med mellanrum för att undvika att de flyter ihop under gräddningen. Platta till något och grädda i mitten av ugnen. Låt dem sedan svalna några minuter och skär därefter upp dem i snittar.

Klart!

--------------------

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer