by Malin Sahlberg

Salt kolapannacottapaj

Hello!
Söndagkväll och helgen är visst redan över, vet helt ärligt inte var de lediga dagarna tog vägen. Det har i vilket fall hunnit med rätt mycket, allt från aw med jobbet till häng med släkt och familj, och så en del bakning så klart.

Gjorde dessert till gårdagens släktmiddag på beställning från svägerskan. Önskemålet var något med salt och kola. Passade då på att göra en variant på pannacottapaj som jag varit sugen att testa ett tag. Hade cookies som var över sedan förra helgens fruhippa här hemma som blev perfekt att använda till pajskal. Bra lösning när det inte finns plats i frysen för minsta lilla kaka till.

Tyvärr är den fotad i all hast så det är inga vidare bilder på den. Men smaken är desto bättre, jag lovar!

Ha en fin kväll<3
kram


Ingredienser
250 g choklad kex/cookies
75 g smör
5 dl vispgrädde
3 st gelatinblad
1 burk karamelliserad mjölk (397g)

1 tsk flingsalt


-------------------------------

Gör så här:
Börja med att smälta smöret. Mixa sedan kexen/kakorna till fint mjöl och blanda ihop ordentligt med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en pajform med lös tagbar botten (ca 35x11 cm) och ställ den sedan i kylskåpet.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm grädden i en kastrull tills att den precis börjar koka och ta bort den från spisvärmen. Rör sedan ner den karamelliserade mjölken och saltet så det smälter helt i grädden. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i gräddbladningen så de löses upp. Häll pannacottan i pajskalet så det går nästan helt upp på kanten. (Det är lite mer pannacotta än vad som ryms i skalet- perfekt att hälla upp i små portionsburkar och servera dagen efter ;-p ).

Ställ pajen i kallt i minst 4 timmar för att pannacottan ska sätta sig. Lossa pajen från formen innan servering och dekorera med lite karamelliserad mjölk och färska bär.

Klart!!

-----------------


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

imitthuvud
imitthuvud,

Funderar på att bjuda mina kollegor på denna men undrar hur många den räcker till? Om jag kanske behöver göra två...? 🤔😊

nouw.com/imitthuvud
Fredagskakan
Fredagskakan,
6-8 personer skulle kag säga att den räcker till minst. När jag gjorden den var vi 10 men då hade vi ätit middag innan. Hoppas det blir uppskattat:-)
nouw.com/fredagskakan