by Malin Sahlberg

Saffranskrans

Hej!
Jaha, då var helgen i princip slut för denna gång. En riktigt bra helg för min del, om än något intensiv. Inledde den på fredagskvällen med sushi och vin tillsammans med bästa svägerskan. En väldigt trevlig kväll och jag fick lite hjälp att ordna med julfixet här hemma. Har hängt mycket med svägerskan denna helg faktiskt, för igår så var vi tillsammans med mamma, mormor och moster på julmarknad och idag kom hon och min bror hit och fikade. Har även hunnit med att baka både kakor och julgodis, en härlig fotostund och fika med Jessie och nu i eftermiddag var jag hos föräldrarna på middag. Fullt ös, vila får jag göra någon annan gång.

Nu är advent bara en vecka bort och jag misstänker att ni är en del som tänker baka saffransbullar inför det. Mitt förra recept var på fyllda saffransbullar men detta blir på helt släta bullar i form av en krans som bara toppats med lite strösocker.

Fotona är tagna av fina Jessie, photoartbyjess <3

Ingredienser
Deg enl. detta recept
(klicka för länk)
smält smör och socker till efter gräddning

Det går åt knappt 1/3 av degen, så mitt tips är att göra hela degen men att göra kransen och sen fyllda bullar på resterande deg.

Gör så här:
Istället för att baka ut hela degen till fyllda bullar, ta och gör 8 stycken deg bitar på 80 gram var och placera i en springform (24 cm i diameter)
Stänk lite vatten på bullarna och lägg över en bakduk. Sätt sedan in dem i en avstängd ugn och låt jäsa över natten eller cirka 7–8 timmar. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Låt den svalna något och pensla sedan med smält smör och strö över strösocker. Låt svalna helt sen är den klar att servera!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,