by Malin Sahlberg

Saffranshastbullar

Hej!
Nedräkningen mot julafton går in mot sluttampen och även den mot den så efterlängtade ledigheten. Får ha överläggning med mig själv varje morgon att det bara är x antal jobbdagar att kämpa sig igenom innan lite ledigt väntar.

För den som inte hunnit eller orkat baka saffransbullar än så kommer här ett superrecept, enkelt och snabbt helt utan jäsningar. Klart på kanske 20-30 minuter från tanke till färdiga bullar! Fick lite kritik (med glimten i ögat) på jobbet efter att jag lagt upp ett bullrecept med fördeg, (vilket ger godaste bullarna enligt mig) men som kräver lite mer planering. Men här har alla som vill korta ner baktiden rejält men ändå få goda bullar, ett toppen recept. Så Linda, detta receptet är till dig;)

Hittade grunden hos Fredrik Fikar men har justerat lite och lagt till fyllning, alla bullar blir godare med fyllning!!INGREDIENSER

5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
0,5 g saffran
100 g smör
1 st ägg
1,5 dl mjölk

Fyllning
50 gram smör
2,5 msk florsocker

Pärlsocker

GRÄDDNING: 225 grader, ca 12-14 minuter

GÖR SÅ HÄR
Blanda ihop alla de torra ingredienser i en bunke, enklast är att göra med bakmakinen om man har en vinge/flatblandare annars arbeta ihop med händerna. Tillsätt det kalla smöret (skuret i mindre bitar) och smula ihop det så det blir en smulig massa. Blanda därefter i ägget och mjölken och rör ihop till en kletig deg.

Fördela degen i tio stycken muffinsformar. Gör en grop i mitten av varje deg bit.

För ihop det rumsvarma smöret med florsocker och klicka ner i deggropen. Nyp ihop degen så att fyllningen döljs och strö över lite pärlsocker på toppen av varje bulle.

Grädda i mitten av ugnen så de får en gyllen fin färg. Klart!
.

Gillar

Kommentarer

josefinelouise
josefinelouise,
du tar så fina bilder! 😊
nouw.com/josefinelouise
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tusen tack snälla du✨🥰
nouw.com/fredagskakan