by Malin Sahlberg

Rulltårta

Hej!
Har precis bänkat mig i soffan för ett riktigt tv-maraton. Börjar med Mästarnas mästare, fortsätter med Springfloden och avslutar med Fallet OJ Simpson. Jag tittar väldigt lite på tv annars men just nu är söndagskvällar vikta för just tv-tittande. Tre riktigt bra program på raken, men lite bloggande och någon söndagssummering på instagram blir det samtidigt eftersom jag är lite för rastlös för att sitta rakt uppochner och bara glo på tvn. Multitasking det är min grej det.

I eftermiddags firade min lillebrors födelsedag några dagar i förväg och som sig bär när det är födelsedagsfirande så blev det tårta till efterrätt. Inget avancerat alls men ändå väldigt god. En variant av rulltårta fylld med hemmagjord jordgubbssylt, servera den som den är eller dekorerad med lite grädde och bär.

Ingredienser
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver

ca 1,5 dl sylt
2 dl vispgrädde
bär

Gör så här:
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljpulver, vänd sedan ner det i äggvispet så allt blir ordentligt blandat. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen i ca 5 minuter. Förbered under tiden ett annat plåtpapper på en plan värmetålig yta och strö över socker på pappret. Stjälp upp kakan på det sockrade pappret direkt från ugnen. Lossa det övre plåtpappret från kakan, fukta det lätt om det inte släpper av sig själv. Bred på ett tunt lager sylt på en ljumna kakan och rulla sedan ihop den från långsidan. Skär den i bitar och servera som kaka eller pimpa den med grädde och bär och servera den som en tårtlängd.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

matildanakev
matildanakev,
Åhh vad underbart gott det ser ut! mums!
nouw.com/matildanakev
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack!! Det var riktigt gott 😊
nouw.com/fredagskakan
MrsHenriksson
Fredagskakan
Fredagskakan,
Japp, så gott!!
nouw.com/fredagskakan