by Malin Sahlberg

Rabarberrulltårta

Hej söndagkväll!
Näst sista veckan innan semester och alltså bara denna och en söndagskväll kvar tills att dagar och tider inte behöver spela någon större roll.

Hoppas ni haft en skön helg, kanske ni har börjat er semester nu? Jag har hängt med min svägerska både igår och idag. Vi gjorde lite olika utflykter i närområdet, fikade på Rudenstams gårdscafé och var förbi butik Grafitgrå. Båda är fina besökstips om ni inte varit där, lokalproducerade råvaror hos Rudenstams och industriinredning hos Grafitgrå och båda ställena har fik.

En lägenhetsvisning och utemöbelsjakt hann vi också med. Så en väldigt härlig helg har det varit. Har bakat lite också och ett av recepten som jag gjorde kommer här, som tidigare utlovat blir det ett där rabarbercurden från tidigare inlägg ingår:-)

Kram<3

Ingredienser
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk vaniljpulver

ca 1 dl rabarbercurd

ev. vispgrädde och bär till serveringGräddning: 250 grader, ca 5 minuter


Gör så här:
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljpulver, vänd sedan ner det i äggvispet så allt blir ordentligt blandat.

Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen i ca 5 minuter.

Förbered under tiden ett annat plåtpapper på en plan värmetålig yta och strö över socker på pappret. Stjälp upp kakan på det sockrade pappret direkt från ugnen. Lossa det övre plåtpappret från kakan, fukta det lätt om det inte släpper av sig själv.

Bred på ett tunt lager curd på den ljumna kakan och rulla sedan ihop den från långsidan.

Skär den i bitar och servera som kaka eller pimpa den med grädde och bär och servera den som en tårtlängd eller bakelser!


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer