by Malin Sahlberg

Rabarberpannacotta

Hallå i stugorna!
Långhelgen är över, vardagen har rullat igång igen och den där härliga ledigheten känns redan långt borta. Jag har fullt upp med ett rätt så stort bakprojekt som ska vara till kommande helg så utöver jobbet så är det bara för mig att hänga i köket. Men idag klämde jag faktiskt in både träning och massage innan jag drog igång med bakningen. En välbehövlig uppladdningen inför macaronbaket, den lilla kakan kan verkligen fresta ens tålamod. Men idag gick det faktiskt rätt så bra, tror att det var max fem macarons på totalt tre plåtar som som inte klarade min kvalitetskontroll. Skönt! Bara tre omgångar kvar av dem... och tre andra sorters kakor också. Ja, det är helt klart jag behöver inte sitta och rulla tummarna på min fritid. Precis som jag vill ha det :-)

I helgen var det ju skogsplantering som gällde nere vid huset på landet och mina föräldrar hade bjudit ner förstärkning som hjälptet till med det. På kvällen var det obligatorisk grill och efter det hade jag såklart ordnat med eftersätt. Gjorde en rabarberpannacotta som fick fin fina betyg av gästerna och jag tyckte även själv att den blev väldigt bra. Så gott med de lite syrliga rabarberns som bryter av pannacotta som annars lätt kan bli lite för söt. den är dessutom gelatinfri vilket är ett plus om man har vegetarianer eller någon som väljer bort gelatin av religösa skäl i familjen eller bland vännerna man vill bjuda.

Nu ska försöka hinna med någon timmes sömn innan det är dags för ny jobbdag.
kram på er<3

Ingredienser
200 g rabarber (ansade)
0,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
5 dl vispgrädde
1,5 dl gelesocker

Ca 6 portioner

Gör så här:
Skär rabarberna i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med strösocker och vatten. Koka upp och låt det sedan sjuda i ca 10 minuter så att rabarberns kokar sönder till en kompott.

Blanda sedan ner grädden och gelésockret. Koka upp igen och låt koka i ca 30 sekunder. Sila pannacotta och häll sedan upp i portionsburkar. Ställ dem kallt i minst 3 timmar.

Dekorera med bär precis innan servering!

Happy Baking!

/Malin

Gillar

Kommentarer

Elnlndgrn
Elnlndgrn,
mums!