by Malin Sahlberg

rabarberpajsrutor

Hej hopp!

Hur står det till? Har du börjat hitta någon form av vardag i läget vi har nu? Jobbmässigt är allt nästan som vanligt för mig, de flesta möten är via Skype eller likande och jag jobbar hemma ungefär en dag i veckan för att glesa ut på kontoret lite. Idag har jag suttit hemma och har fått så mycket gjort, blir riktigt effektiv när man inte har andra att ta hänsyn till och kan ha musik på i bakgrunden och flytta runt och byta lite plats under dagen efter vad man gör. Men jag hade inte trivts med att sitta själv hemma på heltid, har alldeles för stort behov av att träffa andra, diskutera och bolla idéer mm.

Nu sitter jag i ett äntligen färdig rensat och omorganiserat kök. Har gått igenom alla skåp och lådor för att få till ett bra flöde över var alla saker är och var de används mest. Har tyvärr inte så mycket förvaring trots att jag har byggt en köksö istället för att ha matbord. Men nu har jag varit hård i rensandet och verkligen bara sparat det som jag absolut behöver och tycker om. Känns skönt med betydligt luftigare skåp och bänkar. Lite kvar i vardagsrummet, sen är hela hemmet genomrensat om reorganiserat.

Slut på svammel och över till det viktiga här, dagens recept!

Det blir en version på en favorit från förra året, då gjorde jag de här rutorna med röda vinbär och nu blev det med rabarber. En perfekt miniversion av smulpaj men som kaka. Lika god att äta som en vanlig småkaka men också jättefin tillsammans med lite vaniljsås eller vaniljglass :)

Kram och fin kväll till dig<3

INGREDIENSER

-kakdeg-
150 g smör (rumsvarmt)
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,75 msk bakpulver
1 st ägg

-fyllning-
3 dl röda vinbär

-pajsmul-
1,5 dl havregryn
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
75 g smör

GRÄDDNING: 200 grader, ca 15-20 minuter

GÖR SÅ HÄR:

Dela smöret i mindre bitar och lägg i en bunke (gärna den till bakmaskinen). Häll även i socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i bunken och blanda lite. Tillsätt ägget och kör ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pakplåtspappersklädd långpanna (20x 30 cm) och täck sedan med vinbären.

Gör smulet genom att smälta smöret och röra ner havregryn, socker och vaniljsocker. Toppa vinbären med smulröran och grädda mitt i ugnen.

När kakan fått en gyllene färg på toppen- ta ut ur ugnen och låt den svalna något. Skär sedan upp den i lagom stora rutor.

Njut!

HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer