by Malin Sahlberg

Rabarbermuffins med smuldeg

Godmorgon!
Det blev längre mellan receptinläggen här än vad som jag har som grundplan. Men i onsdags upplevde jag och familjen värsta dagen någonsin, det var dagen då livet bokstavligen höll på att rinna ur min pappa, när hans kroppspulsåder brast.

Att väckas av ett telefonsamtal med beskedet att bege sig snarast till sjukhuset hoppas jag med allt jag är att jag aldrig mer behöver vara med om. Timmarna fram till att läkarn kom in det det lilla väntrummet på intensiven och berättade att operationen gått bra känns overkliga och suddiga, antagligen för att jag var så nära att svimma och var tvungen att ligga ner större delen av tiden.

Jag har en uppmaning till dig, anmäl dig för att bli blodgivare om du inte redan är det. Det gick åt ett antal påsar blod för att rädda livet på min pappa och tacksamheten till alla blodgivare som gjorde det möjligt är oändlig. Jag har gett blod i flera år och var nu senast i torsdags, denna gången kändes det alldeles extra fint att gå dit, som ett sätt att kunna ge någon annan samma chans att överleva som min pappa fick. Det tar inte många minuter varje gång men för någon annan kan det var helt avgörande att det finns blod i lager på sjukhuset.

Så nu vet du vad jag har gjort när bloggen har varit tyst. Men nu tror jag det ska finns tid igen för att baka och greja med bloggen.

Skördade rabarber igår och fick för mig att testa en ny variant av muffins med dem där jag toppade dem med smuldeg. Blev en riktigt bra kombo men muffins, rabarber och smultopp. Helt fantastiskt goda bara som de är men serverar du dem ljumna och tillsammans med lite vaniljglass eller vaniljsås så kan jag nästan lova en fikasuccé.

Ha en fin dag<3
kramIngredienser

Muffinssmet
2 st ägg
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Rabarber
2-3 rabarberstjälkar
3 tsk strösocker

Smuldeg
1 dl havregryn
1 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
50 g smör

Gräddning: 200 grader, ca 12-14 minuter

Ca 24 minimuffins, alt 12 vanliga

------------------


Gör så här:
Börja med att skära rabarbern i små bitar och blanda med socker, ställ åt sidan.

Fortsätt sedan med smuldegen. Blanda ihop havregryn, socker och vetemjöl. Skär smöret i små bitar och blanda ihop med havregrynsblandningen till en smulig massa.

Gör sedan muffinssmeten.

Börja med att smälta smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Häll sedan i mjölken i det smälta smöret och tillsätt det sedan i ägg och sockerblandningen. Blanda vaniljpulver, bakpulver och mjöl och sikta ner det till den andra blandningen.

Häll muffinssmeten i formar, fyll ungefär 2/3. Fördela rabarbern mellan formar och toppa sedan med smuldegen. Grädda i mitten i ugnen, ca 12 minuter så att de får en fin gyllene färg.


------------------------------------


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer