by Malin Sahlberg

Rabarbermazarin

Äntligen rabarber!
Nu under påskhelgen så var jag nästan hela ledigheten nere i huset på landet och grejade. Rev ut gammalt golv i köket för att belönas med underbart trägolv där under! Love it:) Vårade till rosenrabatten som vi nog kanske daltar onödigt mycket med, men det är rosor som flyttade för några år sedan och än känns det inte som man kan vara säker på att de klarar sig helt själva utan lite extra kärlek. Nu är i alla fall granriset som täckt dem i vinter borta, en fin plåtkant nedslagen för att hålla gräset på lagom avstånd.

Helgens bästa kan ändå ha varit att rabarberna hade kommit igång så pass att jag kunde rycka upp några stjälkar. Så här ger jag er årets första rabarberrecept, Rabarbermazarin! Hoppas det ska smaka:)

Kram och fin kväll till er<3


INGREDIENSER

-mördeg-
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 st äggulor

-mazarinfyllning-
110 g smör (rumsvarmt)
225 g mandelmassa
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker

200 g rabarber

Gräddning: 175 grader, ca 30-35 minute

Gör så här:

-mördeg-
Hacka ihop smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller bakmaskin med vinge och tillsätt sedan äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in den och låt vila i kylskåpet i ca 20 minuter.

Kavla ut degen och och fodra en pajform, (35x11 cm alt 22 cm i diameter) gärna med lös botten. Skär av överflödet som stiger upp över pajformen kant.

Ställ formen att vila en stund i kylen och picka dem sedan med en gaffel i botten. Täck pajskalet med aluminiumfolie, både botten och kanter. Häll i torrt ris eller okokta ärtor så att skalet inte tappar sin form när det gräddas och blir bubbligt på undersidan.
Grädda den på 175 grader i ca 15- 20 minuter, ta ut formen och ta bort riset/ärtorna samt folien. Grädda skalet utan folie i ca 5-7 minuter och ta sedan ut det och fyll på med mazarinfyllningen.

-mazarinfyllning-
Riv mandelmassan grovt och rör ihop med det rumsvarma smöret så det blandar sig jämnt. Vispa sedan i ett ägg i taget så allt går i ihop till en kräm

Fördela fyllningen jämt i pajformen. Dela rabarbern på hälften och skär stavar som är lika långa som pajformen bredd. Lägg dem sedan på mazarinfyllningen och ställ in formen i ugnen.

Grädda kakan i mitten av ugnen (175 grader, ca 20 minuter så den får en härligt gyllene färg och sätter sig. Servera den gärna ljummen som den är eller med lite vaniljglass.HAPPY BAKING
/Malin

Gillar

Kommentarer

4foodies
4foodies,
Låter helt fantastiskt gott!😍
nouw.com/4foodies
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla! Det blev ety lyckat receptexperiment😊
nouw.com/fredagskakan
josefinelouise
josefinelouise,
alltså den ser sååå god ut! älskar ju syrliga/sura saker 😃
nouw.com/josefinelouise
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tusen tack! Visst är det gott med det syrliga😃
nouw.com/fredagskakan