by Malin Sahlberg

Rabarbergrottor

God kväll!!
Har krupit upp i tv-soffan och ska granska lite ritningar åt en vän. Sedan ska jag kolla på några avsnitt av Vänner, bästa avkopplingen även om jag sätt alla avsnitten massor av gånger och kan alla repliker utantill. Men det känns lagom krävande ikväll, det tar på krafterna att vara ny på jobbet.

Innan jag slappade ner mig helt i soffan så bakade jag ännu en variant av mördegskaka, rabarbergrottor. Kokade ihop en rabarberkompott/ rabarbermarmelad som jag fyllde kakorna med. Riktigt gott med den lite syrliga kompotten ihop med den söta mördegen. Det blir en del kompott över, men den är god att använda som marmelad.

Ingredienser

Rabarberkompott
100g rabarber
0,5 dl strösocker

Mördeg
200g smör (rumsvarmt)
1tsk vaniljsocker
1dl strösocker
4,5dl vetemjöl


Ca 20st kakor
Gräddning: 175 grader, ca 8-10 minuter

Gör så här:
Skölj och ansa rabarbern. Skär den i små bitar och lägg den tillsammans med sockret i en kastrull och låt koka i ca 10 minuter, tills det tjocknar. Rör under tiden. Häll upp kompotten i en värmetålig burk och låt svalna.
Lägg alla ingredienserna till mördegen i bakmaskiner eller matberedaren och arbeta snabbt ihop. Knåda ihop mördegen och lägg den sedan kallt i ca 20 minuter. Dela degen i 20 lika stora delar och rulla delarna till små bollar. Lägg bollarna i minimuffinsformar eller direkt i plåten för minimuffins. Tryck en grop i mitten av varje boll och fyll med ca ett kryddmått kompott. Grädda i ugnen.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

eswensson
eswensson,
Så mysigt & gott 😊
nouw.com/eswensson