by Malin Sahlberg

Rabarberglass

Hej!
Hoppas ni har en fin helg, eller har ni kanske semester så det här med helg och vardag flyter ihop till en skön ledig röra?

Jag har spenderat kvällen med att förbereda deg till morgondagens frukost. Kalljästa, lite grövre frallor blir det att baka ut tidigt i morgonbitti. Då är det dags för en av årets idrottsliga höjdpunkter här i Jönköping, Ironman 70.3 går av stapeln då näringen. Så då packar vi med oss frukost och sätter oss på en bra plats ut med simsträckan och hejar på alla triathleter som ger sig på en inte så liten utmaning med 1,9 km simning, 90 km cykling och 20,1 km löpning runt om Jönköping. Jag ska göra vad jag kan för att heja fram mina två jobbarkompisar som deltar, till bra tider. Hoppas nu på att det blir bra väder både för oss i publiken och de som tävlar, lite lagom varmt och utan regn och blåst vore toppen!

Här kommer ett recept på vad ni kan hitta på om ni fortfarande har rabarber kvar i trädgårdslandet. En ljuvlig rabarberglass med kexbotten, så den serveras som en frusen cheesecake istället för som vanlig glass. En prefekt dessert att servera efter grillmiddagen.

Kram och godnatt<3


Ingredienser
10 digestive kex
25 g smör
1 sats rabarbercurd (recept HÄR)

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (397 g)


--------------------------------------------------------------------------

Gör så här:
Smula sönder kexen till fint smul med hjälp av matberedare, mortel eller med kavel. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna. Täck botten av en springform (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper och pressa sedan ut smulbladningen i formen.

Vispa grädden till mjuka toppar och vänd ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt. Rör sist ner rabarbercurden, Häll glassmeten i formen och frys den sedan i minst 4 timmar.

Ta fram glassen ca 10 minuter innan servering och dekorera med bär eller rabarber. Klart!


Happy Baking!
/Malin


Gillar

Kommentarer

Svendsby
Svendsby,
Ser gott ut 😊
nouw.com/svendsby
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Ja den blev riktigt god😋
nouw.com/fredagskakan
elincarlssonse
elincarlssonse,
Det där måste jag testa 😍
nouw.com/elincarlssonse
Fredagskakan
Fredagskakan,
Ja! Supergott så det tycker jag absolut att du ska testa😊
nouw.com/fredagskakan