by Malin Sahlberg

Rabarbercocktail

Hello!
Nu är jag tillbaka i stan efter 50 årsfirande och en helg på landet. Det har hänt så mycket i huset på landet denna helgen. Mitt sovrum är färdigtapetserat och nästan helt klart, bara murstocken dom ska få lite ny färg. Ska visa lite bilder på det senare i veckan. Nu blir det raka vägen till sängen, heldagsaktiviteter och aw med jobbet väntar, blir nog kul!

Frestade med denna ljuvliga sommardrink på instagram igår så här kommer receptet för den som blir sugen att testa. Kan verkligen rekommendera den, passar perfekt ljumna sommarkvällar. Receptet är från bästa svägerskan, hon har laddat upp med omgång i frysen på landet. Perfekt att ha det förberett när man blir sugen!

Ingredienser
1 liter vatten
0,5 kg rabarber
2 dl strösocker
2 msk citronsaft (färskpressad)
2 tsk vaniljsocker
75 cl vodka
Ev. 2 msk grenadin för färgen.

Gör så här:
Koka ihop vatten, rabarber och socker så att rabarbern mjuknar. Sila bort rabarbern och blanda i resterande ingredienser. Frys blandningen i en burk, rör några gånger under tiden det fryser till.
Skeda upp den frusna drinkblandningen i glass och fyll på med 7up eller liknade. Det går ju variera styrkan på drinken beroende på förhållandet mellan drinkblandningen och 7up.

Happy Cocktail!
/Malin

Gillar

Kommentarer