by Malin Sahlberg

Pollykladdkaka

Glad Påsk!
De lediga dagarna rullar på och känslan med att ha ytterligare en dag innan vardagen gör sig påmind är riktigt skön. Idag har vi haft påskfirande här nere med delar av släkten. Efter maten bänkade sig alla för första sm-finalen i ishockey, eller jag gjorde inte det för jag hade ju råkat lova att jag skulle fixa desserten i dag. Eftersom jag var lite väl uppslukad av min målning tidigare idag så hann jag inte baka innan maten så med hockeyn i bakgrunden vispade jag ihop en ny variant av kladdkaka som blev klar lagom till andra periodpausen. Så trots dålig planering så löste sig det med dessert ändå, kladdkaka kan ju typ alltid rädda en... :-) HV vann första finalen rätt så stort mot Brynas så vi kunde fira den härliga segern med liten bit kladdkaka till ;-)

Denna kladdkaka fick riktigt fina betyg av alla så jag tycker absolut att ni ska testa denna. Inget krånglig alls att göra och så underbart god. Bara att toppa med Polly efter att den gräddats och sen servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Nu ska jag kolla sista på Mästarnas mästare.
Ha en fin kväll<3

Ingredienser

200 g smör
4,5 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

1 påse polly

Gräddning: 175 grader ca 20-25 minuter

Gör så här:
Börja med att smälta smöret i en kastrull/gryta (som ska rymma hela smeten). Ta bort grytan från spisen och blanda ner sockret ordentligt. Rör ner mjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist ner äggen och se till att allt är väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen. Lossa försiktigt kanten på formen direkt när den kommer från ugnen och dekorera sen med polly så att de smälter ihop med kladdkakan. Låt den svalna lite innan den serveras med med gärna med bär och grädde eller glass.

-

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,