by Malin Sahlberg

Pepparkakspannacotta

Godmorgon och glad första advent till er!
Dags att tända första ljuset och på riktigt börja med julförberedelserna, så underbar tid nu framöver.

Jag är som vanligt vaken tidigt fast att det blev en riktigt sen kväll igår, men sömn är väl överskattat så det ska nog gå fint ändå... Igår hade vi en liten reunion med tjejgänget från högskolan. Så kul att ses och hålla kontakten även om vi inte hinner träffas jätteofta. De där tre åren som man delade var speciella och man lär känna varandras alla sidor under den intensiva och stressiga men samtidig fantastiskt rolig tid. Jag längtar alltid lite tillbaka till just åren på högskolan, även om det var riktigt tufft ibland så var det så kul och gemenskapen blir lite speciell när man inför vissa inlämningar dygnade i datasalen framför caden och så.

Men nu var det första advent och ett passande recept dagen till är jag skulle titta in här för egentligen. Så här kommer det, en riktigt julig pannacotta med pepparkakssmak tillsammans med rårörda lingon. Perfekt dessert till dagens adventsmiddag.

Ha en riktigt härlig söndag<3
Kram

Ingredienser
6 dl vispgrädde
1,5 dl gelesocker
1,5 tsk pepparkakskrydda
2 dl lingon
1,5 msk strösocker

6 st portioner

Gör så här:
Blanda ihop gelésocker, grädde och pepparkakskrydda i en kastrull, koka upp och låt koka i 1/2 minut. Häll sedan upp det i portionsglas och ställ kallt i minst 2,5 timmar.

Innan servering- rör ihop lingonen med sockret ordentligt och toppa pannacottorna med en sked lingon. Stick ner en pepparkaka i kanten.

Klart att avnjutas!

Happy Baking!

/Malin

Gillar

Kommentarer