by Malin Sahlberg

Passionsgrottor

Blev kanske lite oklart namn på de här kakorna då... men passionsfrukstgrottor känns väl långt och krångligt...

Fick för mig att ändra i mitt mördegsrecept när jag testade dem första gången i förra veckan, vilket inte alls blev någon succé. Så tillbaka till det beprövade och trygga, då blev det mycket bättre. Här har ni alltså recept på passionsgrottor!!INGREDIENSER

-passionskräm-
250 frusen passionsfrukt
1 dl gelésocker

-mördeg-
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 st äggulor

Gräddning: 175 grader, ca 7-9 minuter

GÖR SÅ HÄR:

-passionskräm-
Tina passionsfruken och blanda den tillsammans med gelésockret i en kastrull. Låt det koka upp och låt sedan sjuda i ungefär 5 minuter. Häll upp i en glasburk och låt svalna i kylskåp. (går bra att förbereda några dagar innan själva kakorna ska göras)

(Det blir mer kräm än vad som behövs till en enkel sats deg men det kommer ett till recept i veckan på vad som kan passa till det som blir över!)

-mördeg-
Blanda alla ingredienser till mördegen i matberedaren eller gör det för hand. Tänk på att göra det snabbt oavsett metod, det ska bara precis gå ihop till en deg.

Dela sedan degen i ca 15 lika stora delar (bäst är att använda våg här) och rulla dem till släta bollar. Placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt med mellanrum och gör en grop mitt i varje boll och fyll på med passionskräm.

Grädda, låt svalna- klart av njuta!

HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Hildasahlgren
Hildasahlgren,

Detta var något nytt, det skulle jag vilja prova. Ser så gott ut!

nouw.com/hildasahlgren