by Malin Sahlberg

Päron- och ingefärssnitt

Hej hallå!
Veckan har rusta på och det är visst redan torsdag kväll. Bästa att börja ladda inför finfredag och kommande helg nu då. Planen är att åka till huset på landet på lördag. Har inte varit där på rätt länge då nu längtar jag verkligen. Ska börja planera för detta årets projekt och prioritera vilket som ska göras först tänkte jag. Har hur mycket idéer som helst som jag skulle vilja göra där nere, måste bara sälja in dem hos min bror också eftersom vi har huset tillsammans men det brukar oftast inte vara så svårt.

Förberedde en mördeg igår kväll som fick vila i kylen tills att jag kom hem från jobbet idag. Då bakade jag ut den och gjorde snittkakor toppade med päron och ingefärsmarmelad och grovhackade hasselnötter. Alltså dessa kakor, de blev himmelskt goda. Mördegen blev perfekt och i smakkombination med marmeladen och nötterna. Blev detta en riktig fullträff, ett av mina bättre recept om jag få säga det själv. Recept på marmeladen kommer senare i ett eget inlägg om ni skulle känna för att koka egen, annars finns det att köpa i mataffären.

Nu kallar sängen, lite skönhetssömn inför morgondagen är nödvändig.
Kram

Ingredienser
125 g Smör (rumsvarmt)
65 g Florsocker (drygt 1 dl)
1 st Äggula
165 g Vetemjöl (2,75 dl)

2 msk päron- och ingefärsmarmelad
0,5 dl hasselnötter

Gräddning: 200 grader, ca 6-8 minuter

Ungefär 25 snittkakor

Gör så här:
Börja med att vispa ihop smör och florsocker ordentligt (enklast med vingen och bakmaskinen).
Tillsätt sedan äggulan och arbeta in den i degen. Blanda i mjölet, snabbt tills det precis går ihop till en deg. Plasta in degen och lägg den i kylen i minst två timmar men gärna över natten.

Ta fram degen 20 min innan den ska bakas ut. Dela den i två delar och rulla till två jämntjocka rullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna något litet och gör en fördjupning i dem. Bred ut marmeladen i fördjupningen och strö över de grovhackade nötterna.

Grädda i mitten av ugnen. Skär rullarna i snitt innan de hinner svalna. Klart att servera!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer