by Malin Sahlberg

Nötrutor

Hej!
Så var helgen så gott som slut för denna gången. Höjdpunkten för dessa lediga dagar var gårdagens cocktailfest som en vän bjöd in till för att fira sin 40-års dag. En riktigt härlig kväll med drinkar, mat och trevligt sällskap.

Idag har jag bakat en massa olika godheter, allt från nötrutorna som ni får recept på nu, till smaksatt sockerkaka, formfranska och hamburgerbröd. Det blev riktigt bra alla recepttester så det dyker upp här inne under veckan. Först ut från dagens bakning blir som sagt nötrutor- helt glutenfria och jag dekorerade dem med laktosfri grädde så det passar ju väldigt bra att servera om det är flera gäster med matallergier.

Ingredienser
2 st ägg
150 g socker
20 g maizenamjöl
30 g mandelmjöl
60 g hasselnötsmjöl
4,5 g bakpulver

Gräddning: 200 grader, ca 15 minuter

Länkar:

Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ihop mjölsorterna och bakpulvret ordentligt så det inte är några klumpar- Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och bred ut smeten i en liten långpanna (ca 30x20cm )som är klädd med bakplåtspapper, pensla gärna lite olja på bakplåtspappret för att lättare få loss kakan eftergräddning. Grädda i mitten av ugnen. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i fyrkanter, dekorera med vispad grädde och färska bär- klart att servera!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

mandalarsson
mandalarsson,
Mums måste testa!
nouw.com/mandalarsson
Fredagskakan
Fredagskakan,
Ja gör det! De är supergoda 😊
nouw.com/fredagskakan
Leahfilippa
Leahfilippa,
Fredagskakan
Fredagskakan,
Yes, de blev riktigt goda 😊
nouw.com/fredagskakan