by Malin Sahlberg

Mugcake med jordgubbar

Hej!
Jag är precis hemkommen från en mysig kvällsfika tillsammans med några fina vänner. Det var snö i luften nu igen, känns som det aldrig ska ge med sig. Fick skrapa rutorna på bilen i morse och när jag och en kollega fick för oss att passa på att fånga lite av solen på lunchen genom att köp med oss mat och äta i parken slog vädret om lagom tills vi satte oss så salladen kryddades lätt av små hemska snöflingor. Jag gillar inte alls snö och kyla på vintern, men nu islutet av april får jag typ stressutslag och blir på riktigt dåligt humör av det. Ge mig vår NU!

Men vi går vidare och fokuserar på viktiga saker istället här, så som recept på ett gott mellanmål eller kvällsfika. Mugcake är perfekt när man blir sugen på fika men inte hinner eller orkar baka något. Bara att röra ihop smeten i en mugg och micro en kort stund- voilá fikat är klart!

Kram

Ingredienser
4 msk mjöl
0,25 tsk bakpulver
2 msk vispgrädde
2 msk mjölk
1,5 msk socker
3-4 st jordgubbar

1portion

Gräddning: ca 1-1,5 minuter i micro


Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser förutom jordgubbar till en jämn smet. Skär jordgubbarna i små bitar och rör ner hälften av dem i smeten. Häll över smeten en mugg och grädda i micron. Kör helst på lite lägre än full effekt och börja med ca 45 sek, känn om den är genomgräddad, kör annars ytterligare några sekunder i taget. Lite mer än en minut brukar behövas men det är väldigt olika från micro till micro. Servera med resterande jordgubbar och eventuellt lite vaniljglass.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer