by Malin Sahlberg

Muffins med chokladtopp

Hej hopp!
Jag sitter och spånar idéer till adventsbakningen för fullt nu ikväll, tänker att det ska vara en bra blandning mellan godis, kakor, desserter, lätta recept, lite mer avancerade utmaningar och så klart alldeles underbart gott. Och inte att glömma bra variation på smaker också så att alla kan hitta sin favorit i receptflödet oavsett vad man tycker om. Är det något speciellt du skulle vilja se mer eller kankse mindre av här inne? Hojta till i kommentarsfältet i så fall så ska jag försöka fixa det.

Kvällens recept skulle jag sortera in under etiketten enklare, det är ursprungligen från när jag gick på lekis. Alltså rätt många år sedan och kan ett gäng 6-åringar baka dessa så kan nog alla reda ut det tror jag. Det är vanliga hederliga vaniljmuffins som jag toppade med en bit mörk choklad med karamellfyllning. Farligt gott vill jag lova...

Ingredienser
2 st ägg
2 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver (alt 3-4 tsk vaniljsocker)
12 rutor mörk choklad med valfri smak

Gräddning: 200 grader, ca 8-9 minuter

12 st muffins

Gör så här:
Börja med att smälta smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Häll sedan i mjölken i det smälta smöret och tillsätt det i ägg och sockersmeten. Blanda vaniljpulver, bakpulver och mjöl och sikta ner det i smeten och blanda väl. Häll upp i muffinsformar och grädda i ugnen. Lägg på en chokladbit på varje muffins direkt när de kommit ut ur ugnen. mjuknar chokladen dåligt kan man ställa in muffinsen någon liten stund på eftervärmen i ugnen.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer