by Malin Sahlberg

Muffins med blåbär

Hello!
Hemma sen ett tag tillbaka efter en dag på vift. Började med en shoppingtur nere på stan tillsammans med mamma. Jag var på jakt efter både kläder och present till nästa helgs födelsedagsfest som jag ska på. Hade sneglat på en klänning på nätet och när den passade fin fint fick den så klart följa med hem. Även present är fixat, tror absolut att den kommer bli uppskattad.

Efter shopping och lite fika hemma hos mina föräldrar plockade vi upp både mormor och svägerska och åkte till min moster och hennes familj ute på landet, där möte även lillebror upp. Vi blev som alltid bjudna så så god mat och efterrätt där. Efterrätten ska jag se till att få receptet och lägga upp här sedan, den var så god och fräsch.

Här kommer ett recept på blåbärsmuffins som jag verkligen tycker ni ska testa, världens bästa muffins helt enkelt!

Ingredienser

1 st ägg
1 dl socker
50 g smör
0,5 dl mjölk
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5
tsk vaniljpulver (alt 4-5 tsk vaniljsocker)
50g blåbär
1 msk potatismjöl

Gräddning: 200 grader, ca 8 minuter

12 små muffins

Gör så här:
Börja med att smälta smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Häll sedan i mjölken i det smälta smöret och tillsätt det sedan i ägg och sockerblandningen. Blanda vaniljpulver, bakpulver och mjöl och sikta ner det i äggvispet och blanda ihop. Rör ihop blåbären med potatismjölet och vänd ner i smeten Häll upp i smeten i muffinsformar och grädda i ugnen.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229