by Malin Sahlberg

Morotsmuffins

Hej!
Long time no see känns det som. Det har varit full rulle de senaste så tiden har inte räckt till att blogga helt enkelt. Det har varit mycket bakprojekt som har upptagit tiden bland annat. Men sedan så hade jag bjudit in mina vänner till sommarbrunch nere i huset på landet. Så i lördags så kom ungefär 25 av mina vänner till mig och vid hade en riktigt mysig dag uppe på logen där jag hade dukat upp långbord och en brunchbuffé med efterföljande dessertbord. Jag tog tillfället i akt dra ihop detta nu i sommar eftersom jag tidigare i år fyllde trettio och sedan så har vi ju grejat i lite mer än ett år i huset så jag visste ju att alla var nyfikna å att få se hur det ser ut eftersom jag kanske har nämnt den där renoveringen en eller ett par gånger för mina vänner...

'Jag är fortfarande helt överväldigad över dagen, så fantastiskt kul att så många kunde komma och jag fick så fina presenter och blommor. Jag har utan tvekan världens bästa vänner, det kan inte bli bättre än så här<3

Recept och bilder från lördagen kommer under veckan. Idag får ni ett ljuvligt recept på morotsmuffins som kan passa fint nu när det är skördetider i trädgårdslanden och det är fullt med härliga grönsaker hos torghandlarna. Detta blir recept ett från mitt samarbete med duktiga fotograf Jessie (instagram: photoartbyjess och fotografjessieek) under temat Skördefest. Det kommer dyka upp fler i temat har fram över.

Ingredienser:
1st ägg
1dl socker
50g smör
0,5dl mjölk
1,5dl mjöl
1tsk bakpulver
1tsk pepparkakskryddor
0,75 dl rivna morötter

Frosting
100 g cream cheese
50 g smör
90 g florsocker
0,5 st citron

Gräddning: 200 grader, ca 6-8 minuter
Ca 15 små muffins

Gör så här:
Börja med att smälta smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Häll sedan i mjölken i det smälta smöret och tillsätt det sedan i ägg och sockerblandningen. Blanda bakpulver, pepparkakskrydda och mjöl och sikta ner det till den andra blandningen. Vänd sedan ner de rivna morötterna. Häll upp i muffinsformar och grädda.

Frosting
Smält smöret och blanda med florsocker. Låt det svalna helt. Riv skalet och pressa ut saften från halva citronen. Blanda samman smörblandningen med cream cheese, citronsaft och skal. Bred ut frostingen på den kalla kakan och dekorera med kokos på toppen.

Spritsa eller klicka på frostingen på muffinsen när de svalnat.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer