by Malin Sahlberg

Mormors moccatårta

Hej hallå!
Vet ni vad det är för dag idag? Jag hoppas det, för det här är en riktigt viktig dag som absolut ska firas, det är nämligen KAFFETS DAG! Alltså en väldigt viktig dag att uppmärksamma tycker jag. För utan kaffe.. nej jag vill inte ens tänka tanken på hur det hade varit. Kaffe är livet ;-p eller vad tycker ni? Eller är det så att ni är tedrickare hela bunten som tittar in här och inte alls tänkte göra något av denna dagen.

Oavsett om man inte dricker kaffe eller inte så kanske dagens recept kan passa ändå? Det här receptet kallar jag för mormors moccatårta för det är så jag känner det men när jag fotade av det hemma hos mormor i recept boken så stod det Ullas moccatårta så det är nog så att receptet kommer från mormors moster. Med andra ord ett väl beprövat recept inom släkten. En kopp riktigt fint kaffe och en bit moccatårta kan väl vara ett bra sätt att fira kaffets dag eller egentligen vilken dag som helst med!

Kram på er<3


Alla de fina bilderna har söta Jessie tagit (Photoartbyjess)

Ingredienser

Botten
2 st ägg
1,25 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1,25 dl vetemjöl
3 msk starkt kallt kaffe

Gräddning: 150 grader, ca 20 minuter

Marängbotten
2 st äggvitor
1,25 dl strösocker

Gräddning: 100 grader, ca 100 minuter

Frosting
3 dl vispgrädde
6 msk strösocker
2 msk starkt kallt kaffe


Gör så här:

Marängbotten- Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.Bred ut marängsmeten till en rundel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 20-22 cm i diameter(det ska vara samma storlek som formen den mjuka botten gräddas i). Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

Botten- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd sedan ner mjöl, bakpulver och rör sist ner kaffet. Blanda till en jämn smet och häll sedan den i en smörad och bröad springform (ca 20-22 cm i diameter). Grädda den i ca 15-20 minuter. Kåt den svalna, dela sedan i två bottnar.

Frosting- Blanda ihop grädde, socker och kaffe och visp till ordentlig vispgrädde.​ 

Montering- Lägg en av den mjuka bottens del på ett serveringsfat eller tårtbricka. Lägg på ca 1/3 av frostingen och lägg sedan på marängen och en till 1/3 av frostingen, lägg på sista delen av den mjuka botten och avsluta med att fördela den sista delen av frostingen på toppen och runt om hela tårtan. Garnerna med choklad och maränger. Gillar

Kommentarer

Nettan
Nettan,
Åh vad gott 😊 😊
nouw.com/nettan
Fredagskakan
Fredagskakan,
Eller hur:-) en favorit i vår familj!
nouw.com/fredagskakan
Lundgrensara
Lundgrensara,
Det såg riktigt gott ut 😍
nouw.com/lundgrensara
Corina,
Corina,
kalorisnålt?
corinas.for.me