by Malin Sahlberg

Morgonfrallor

Hej!!
Hoppas ni haft en riktigt härlig helg:-) Det har jag haft. Började med konsert med Weeping Willowa på fredagskvällen, sen startde lördagen med tårtfix inför förmiddagens photo shoot tillsammans med Jessie (photoartbyjess). Det blev två olika tårtor som kommer dyka upp här framöver. Som tur var så förbarmade sig värdens bästa grannar och tillika fina vänner över tårtorna och kom upp senare å¨lördagen och hjälpte till att äta av tårtorna. Hade varit trist att slänga två nästan orörda tårtor i soporna.

Sen har det även hunnit med mysfrukost med bästa vänner och middag med familjen. Stort gilla på att familjen dyker upp med favoritmaten och sedan hjälper till med att montera upp nya tv-bänken på väggen. Vad det gör för ett rum när man byter ut några av möblerna, det blev som nytt här hemma. Kanske ska göra ett lite inlägg med bilder här hemifrån som jag gjorde med huset på landet. Ska träna på att ta inredningsbilder innan bara.

Receptet på morgonfrallorna är från dagens frukost med vännerna. Så enkelt att röra ihop degen och rulla frallorna på kvällen innan och sedan låt dem jäsa över natten för att sedan bakas av på morgonen. Dagens frukost var hemma hos vännerna i lägenheten under så det var bara för mg att fylla brödfaten med varma frallor direkt från ugnen och gå en trappa ned. Kanske nog varit någon mer av grannarna som kände hur doften av nybakat spred sig i trapphuset.

Ha en fin kväll!!

Ingredienser

 3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
1 dl grovt lantvete
6 dl vetemjöl (ca)

(det går lika att ersätta lantvete med vetemjöl)

Ca 12 frallor
Gräddning: 175 grader. ca 15-20 minuter


Gör så här:
Blanda samman vatten. olja och jästen i smulor. Tillsätt sedan salt, socker, lantvete och vetemjöl och blanda till det blir en jämn deg. Dela den i tolv lika stora delar och rulla dem till frallor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt, täck över med bakduk eller plast och låt jäsa i ca 15 minuter. Ställ sedan plåten i kylskåpet över natten.

På morgonen- starta ugnen. Vispa upp ägget och pensla frallorna och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. De ska få lite färg på toppen.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Håkan Sahlberg
,
Hej. Trevligt reportage med dej. Jag ser fram emot att träffa dej hos Eje någon gång. Hör av dej om du vill prova min surdeg, som är gammal och väl beprövad.
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Ja vi ses säkert där någon gång 😊
nouw.com/fredagskakan